Polypodium leucotomos bij melasma

Gepost op 27 januari 2020

Polypodium leucotomos bij melasma

Waardevolle toevoeging bij een standaardbehandeling

 

Een dubbelblinde placebo gecontroleerde studie liet onlangs zien dat Polypodium leucotomos Fernblock® (hierna afgekort met PLE), een waardevolle toevoeging is bij een standaardbehandeling van melasma.

Vele standaardbehandelingen bij melasma (zoals bleekcrèmes) bereiken een redelijke mate van verbleking, echter zodra patiënten ermee stoppen komen de vlekken vaak weer terug.  De uitdaging is dus om een aanvaardbare staat van verbleking te verkrijgen en deze vast te houden.

Lees hier meer over melasma

In deze studie kregen 40 patiënten met ernstige melasma een standaardbehandeling bestaande uit een bleekcrème en een spf 50+ zonnebrandmiddel. De groep werd gelijkelijk en door het lot verdeeld. De ene groep kreeg 2x maal daags 240 mg PLE  en de andere groep kreeg een placebomiddel. De patiënten werden beoordeeld op dag 28, dag 56 en dag 84. Na 12 weken van behandeling bleek de groep met PLE als toevoeging een significant beter resultaat te hebben dan de groep met een placebo. Bijwerkingen werden niet gemeld. De auteurs concludeerden dat PLE het resultaat van standaardbehandeling bij melasma kan versterken. Ook raden zij dit middel aan als onderhoudsbehandeling om het resultaat goed te houden.

Al jaren is bekend dat Polypodium leucotomos als een krachtige antioxidant werkt tegen zonverbranding.  Het middel wordt vooral geadviseerd bij mensen met een lichte huid en bij mensen met een huidkanker in het verleden. Deze studie laat zien dat ook mensen met melasma voordeel kunnen hebben van dit middel. Het gunstige effect bij melasma is nog niet goed te verklaren. Waarschijnlijk wordt de huid van mensen met melasma minder gevoelig gemaakt voor de pigmentstimulatie door de ultraviolette-B stralen in de zon. Het resultaat is dus dat mensen behalve minder gauw verbranden ook minder gauw bruin worden in de zon.

PLE is een middel dat zeer geschikt is als aanvulling van de multilevel behandeling van dr David Njoo

Lees hier meer over de multilevel behandeling van melasma

 

Hoe kan ik dit middel verkrijgen?

Het middel is bij ons verkrijgbaar onder de merknaam Heliocare 360 ®  . De prijs voor 30 capsules is EUR 35,-

Aanwijzingen voor gebruik

  1. De dosis tijdens de behandelingen is 2x daags 240 mg
  2. U kunt ook besluiten het middel uitsluitend te gebruiken tijdens zonnige vakanties. Start ermee 1 week vóór de vakantie, en gebruik het middel de hele vakantie door tot na 1 week na thuiskomst in Nederland
  3. Let op: Het is niet de bedoeling dat u dit middel gebruikt ter vervanging van een zonnebrandmiddel. Mocht u in de zon komen dient u te allen tijde een spf 50+ te smeren op uw gezicht.

Meer weten?  Maak dan hier een afspraak voor een persoonlijk gesprek!

 

Bron

Goh CL, Chuah SY Tien S, Thng G, Vitale MA, Delgado-Rubin A Double-blind, Placebo-controlled Trial to Evaluate the Effectiveness of Polypodium Leucotomos Extract in the Treatment of Melasma in Asian Skin: A Pilot Study.  Clin Aesthet Dermatol. 2018 Mar;11(3):14-19. Epub 2018 Mar 1.

 

 

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.