PicoWay laser tegen melasma

Wat is melasma?

Melasma komt veel voor, zowel bij lichte als bij donkere huidtypen. De huidaandoening kan het uiterlijk echt aantasten. Het gezicht wordt hierbij letterlijk bedekt met grillige ontsierende donkere verkleuringen, als een soort masker.  Melasma ontstaat door een combinatie van aanleg, zonlicht, en hormoonverstoring. Het komt het meest voor bij vrouwen wanneer zij in de vruchtbare leeftijd zijn. De huidverkleuringen kunnen ook ontstaan tijdens de zwangerschap, vandaar ook de meer bekende term “zwangerschapsmasker” . Maar niet alleen vrouwen kunnen melasma krijgen. Ook mannen die in het verleden hun huid overmatig hebben blootgesteld aan zonlicht, kunnen het krijgen. Het heeft een chronisch karakter; eens opgelopen blijft de patiënt er gevoelig voor, vooral in de zonnige periodes van het jaar. Melasma kan plotseling verschijnen en geleidelijk uitbreiden, maar het kan in sommige gevallen ook weer vanzelf verdwijnen. Van tevoren is niet exact in te schatten hoe de pigmentcellen in de huid zich in de loop van de tijd gaan gedragen. Onder de microscoop kunnen we zien dat bij melasma de pigmentophopingen zich niet alleen boven in de opperhuid bevinden maar ook in de meer diepere lagen van de lederhuid. Ook zien we in de huid vaak tekenen van zonneschade. De melasmahuid heeft veel te lijden gehad van zonnestralen.

Melasma behandelen

De behandeling van melasma (zwangerschapsmasker) vormt al jaren een uitdaging voor vele soorten behandelaars in ons veld. Vooral het dieper gelegen pigment en mensen met een donker huidtype vormen tegenwoordig de grootste probleemgevallen. Lokale behandelingen, zoals diverse bleekcrèmes en allerlei soorten dure peelings, blijken voor de meeste patiënten weggegooid geld.  Dankzij de bijzondere eigenschappen van de PicoWay laser kunnen we nu effectief de pigmentatie in zowel de oppervlakkige als de diepere lagen bereiken en verpulveren. Het resultaat is een lichtere huid en ook een huid met een betere huidstructuur. Want deze laser verjongt ook!

Asian protocol

Dr. Njoo hanteert de zogenoemde ‘Asian protocol’ tijdens de behandelingen, dat wil zeggen meerdere behandelingen met een aangepaste dosis lichtenergie. Verder  bezit de PicoWay een extra module (zogenaamde Resolve module) waarmee pigmenten zonder onnodige warmteontwikkeling en ontstekingsreacties kunnen worden verwijderd. Dit wordt het foto-akoestisch effect genoemd. De PicoWay is daardoor op dit moment de veiligste laser voor mensen met een getinte huid. Aziatische, hindoestaanse en zelfs negroide huidtypen kunnen met deze laser worden behandeld met minimale risico’s op verkleuringen en littekenvorming.

Multilevel approach

Wanneer het melasma al jaren bestaat én wanneer reeds diverse plaatselijke behandelingen tevergeefs zijn uitgeprobeerd ligt het overmatig pigment waarschijnlijk op verschillende niveaus van de huid. Zowel oppervlakkig, waar de zogenaamde “pigmentfabriek” zit, en onderin in de diepere lagen. Dr David Njoo biedt daarom de “multi-level approach” aan om melasma (en donkere kringen) te bestrijden. De PicoWay laser wordt hierbij ingezet in combinatie met een bleekserum bestaande uit pigmentremmers en antioxidanten (Universkin ®) plus een speciaal pigmentremmend zonnebrandmiddel spf 50+ (Nexultra Dermaheal®) . Het bleekserum wordt vers voor u bereid tijdens het consult en is houdbaar tot maximaal 12 weken.  Als extra optie kan dr Njoo u ook tabletten voorschrijven die de pigmentaanmaak van binnenuit afremmen. Deze tabletten worden vergoed door uw verzekeraar. Momenteel is dr Njoo in Nederland de enige die deze unieke combinatie aanbiedt, een combinatie die zich reeds in Azië heeft bewezen.

Lees hier het artikel over “the mutilevel approach”

Hoeveel kost de behandeling?

Er zijn meerdere laserbehandelingen nodig om het gewenste effect te verkrijgen én te behouden. De prijzen zijn afhankelijk van de uitgebreidheid van de plekken van eur 150 tot maximaal eur 500 (full face) per behandeling. De behandelingen worden om de 6 weken uitgevoerd.

Is de behandeling pijnlijk?

Dankzij de PicoWay Resolve module is de behandeling nagenoeg pijnloos! Na de behandeling ontstaat er enige roodheid die binnen 24 uur weer verdwijnt. Hierdoor is de behandeling zeer goed te verdragen en is er geen lokale verdoving vooraf nodig. Bekijk ook onderstaande video.

 

Bekijk hier de video’s over melasma

 

Video: Hoe werkt PicoWay Resolve behandeling?

Resultaten behandeling van melasma

Melasma tussen de wenkbrauwen, na 4 behandelingen met de PicoWay Resolve zo goed als verdwenen

Resultaat na 4 behandelingen met de Resolve PicoWay in combinatie met een bleekserum, fraai verbleekt

Vooraanzicht van een Aziatische dame met melasma, slechts na 1 keer multilevel behandeling stuk verminderd!

Folder downloaden