CO2 laser tegen acne littekens

Wat zijn acne littekens?

Veel mensen hebben last van ontsierende littekens in het gezicht die zijn ontstaan na het doormaken van vaak ernstige vormen van acne.  Onderzoek heeft laten zien dat veel mensen, met name adolescenten zich erg schamen voor de acne littekens en zich daardoor onzeker voelen. Gelukkig kan een behandeling met de CO2 laser voor al deze mensen dé oplossing bieden!

Welke acne littekens komen in aanmerking voor de CO2 laser?

Acne littekens bestaan in allerlei gradaties van mild tot ernstig. Voor iedere gradatie bestaan er verschillende medicinale en manuele behandelingen. Matig ernstige of ernstige vormen van acne littekens zullen niet meer reageren op traditionele behandelingen zoals vitamine A zuur crèmes, peelings of microdermabrasie. Juist deze ernstige vormen dienen met de CO2 laser te worden behandeld.

Hoe gaat de CO2 laserbehandeling in zijn werk?

De behandeling geschiedt onder een plaatselijke verdoving met een pasta en is goed te verdragen. Afhankelijk van de ernst van de littekens zijn er 2-4 behandelingen nodig. Dankzij de nabehandeling met een dekkende en wondgenezende make-up kunt u de volgende dagen gewoon weer aan het werk. Het effect van de CO2 behandeling houdt vele jaren aan.

Hoeveel kost het?

Er zijn doorgaans 2 tot 4 behandelingen nodig om diepe littekens te verminderen of zelfs te doen verdwijnen. De kosten zijn afhankelijk van de uitgebreidheid en gaan vanaf EUR 350,- per behandeling. Er zitten idealiter 8-12 weken tussen iedere behandelsessie in.

Worden de kosten vergoed ?

De kosten van de laserbehandeling van acne littekens worden niet door uw ziektekostenverzekeraar gedekt.

Bekijk hier de video over de laserbehandeling van acne littekens

Meer informatie?

Klik hier voor algemene informatie over lasers

Behandel resultaten

Diepere acnelittekens zijn een stuk afgevlakt na 2 behandelingen met de CO2 laser

Diepere acne littekens na 3 behandelingen stuk minder zichtbaar geworden

Folder downloaden