Blozen

Al langer is bekend dat injecties met botuline toxine A eiwit niet alleen werkzaam is tegen rimpels maar ook tegen hudaandoeningen in het gezicht zoals acne en rosacea. Maar wist je dat een botox behandeling kan helpen tegen blozen?

Blozen kan vervelend zijn!

Ja zit je net voor een belangrijke ontmoeting, een sollicitatiegesprek of een date begint je hoofd ineens rood te worden en te gloeien. Nee dat wil je niet. Het maakt je onzeker en ongemakkelijk. Een paar prikjes met botox kan je helpen om hinderlijke bloezen te verminderen

Hoe werkt botox tegen blozen?

Het botuline toxine eiwit remt de zenuw aansturing van bloedvaatjes in het gezicht. Hierdoor kunnen de bloedvaatjes niet of minder goed verwijden. Het resultaat is een minder rood gezicht.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De arts tekent een rasterpatroon in het gezicht, bijv. de wangen waardoor vierkantjes ontstaan van ongeveer 1 cm x 1 cm. In elk vierkantje wordt een kleine hoeveelheid botox ingespoten. In totaal kunnen er 30 tot 40 injecties nodig zijn per persoon.

Zijn de injecties pijnlijk?

De injecties kunnen best gevoelig zijn, maar in het algemeen wel goed te doorstaan. Indien nodig kan de huid tijdens de behandeling worden gekoeld met een luchtkoeler.

Is er garantie op effect?

Nee helaas werkt de behandeling niet bij iedereen even goed. Maar het is zeker het proberen waard, als je al alle andere middelen hebt geprobeerd. Een groot voordeel van botox injecties is dat je geen tabletten hoeft te slikken met alle mogelijke bijwerkingen vandien.

Hoelang houdt het effect aan?

Het effect houdt tussen de 3 en 4 maanden aan.

Kan ik de behandeling herhalen?

Ja, je kan de behandeling zo vaak mogelijk herhalen als dat nodig is. Het is ook op de lange termijn een veilige behandeling

Wat zijn de kosten?

De behandeling kost per keer € 200,- en wordt niet door uw verzekeraar vergoed

 

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandeling wordt helaas niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar

 

Klik hier voor algemene informatie over botox