Dr David Njoo

Curriculum vitae dr. David Njoo
Dr. David Njoo heeft gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen (RUG) waar hij in 1995 zijn artsexamen geneeskunde heeft afgelegd. Tussen 1995 en 2000 heeft hij gewerkt als assistent geneeskundige in het Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP) in Amsterdam. De specialistische opleiding tot dermatoloog heeft hij gevolgd in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam in de periode 1999 en 2004. In 2000 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift “Treatment of Vitiligo”. Momenteel is Dr. Njoo werkzaam als dermatoloog op de afdeling Dermatologie van de Ziekenhuisgroep Twente, Locatie Hengelo (Ov.) en Huid en Laserkliniek Oost Nederland (HELON). Dr. Njoo heeft meer dan 60 publicaties achter zijn naam staan in zowel nationale als internationale vakbladen. Voorts is hij medisch adviseur van de Landelijke Vereniging voor Vitiligo Patiënten en het Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP), lid van de Domeingroep Pigmentstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) en is hij redacteur van het vakblad “Kompakt Dermatologie”. Dr. Njoo is hoofdredacteur van de grootste nationale patiënten informatieve website Huidarts.com. Deze website wordt maandelijks door meer dan 600.000 mensen bezocht uit zowel Nederland als in België.  Met regelmaat houdt dr David Njoo workshops en lezingen voor artsen en paramedici over medische en medische toepassingen van botox, fillers en lasers. Sinds 2017 is dr. Njoo ook bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Dermatologie (NVCD). Deze vereniging houdt 2x per jaar lezingen en workshops voor dermatologen en dermatologen in opleiding die belangstelling hebben in de cosmetische dermatologie.

“Uw veiligheid is mijn zorg”

Gedurende zijn loopbaan heeft dr Njoo zich gespecialiseerd in het behandelen van de gezichtshuid met injectables en lasers. Als gerenommeerde dermatoloog weet hij als geen ander dat de veiligheid van de klant bovenaan staat:
“ Een dermatoloog is een arts die na een academische opleiding van 5 jaar zich heeft gespecialiseerd in het herkennen en het behandelen van huidziekten. In die 5 jaar heeft de arts zich ook bekwaam in diverse behandelmethoden om huidproblemen aan te pakken. De dermatoloog heeft ook geleerd welke verschillende huidtypen er bestaan en ook geleerd te selecteren welke patiënt met welke huidziekte geschikt is voor welke behandeling. Hierdoor heeft de patiënt bij de gegeven behandeling de meeste kans op succes met de minste kans op bijwerkingen. Daarnaast weet een dermatoloog hoe hij/zij moet handelen indien er toch een vervelende of onverwachte bijwerking is opgetreden. De klant is dus altijd verzekerd van een adequate medisch–specialistische zorg”, aldus dr David Njoo.

Het esthetisch consult

Het esthetisch consult vindt in een ontspannende entourage plaats. Na een korte kennismaking zal dr. Njoo eerst uw klachten en/of wensen aanhoren. Aan welke aspecten van uw gezicht stoort u het meest ? Wat zou u aan uw gezicht willen veranderen ? Hij zal daarbij uw gezichtshuid onderzoeken waarbij u voor de spiegel een toelichting kan geven.

Dr. Njoo brengt vervolgens alle klachten en/of wensen in kaart. Met behulp van illustraties zal hij ingaan op de anatomie van de gezichtshuid en de mechanismen van huidveroudering uitleggen.

Vervolgens zal hij u een voorstel doen met welke injectables en/of lasers de klachten of wensen behandeld kunnen worden. Alle mogelijkheden, maar ook alle onmogelijkheden zullen de revue passeren. U heeft immers recht op een goed en eerlijk advies. Ook zal hij uitvoerig ingaan op eventuele bijwerkingen, contra-indicaties en eventuele interacties met andere medicijnen die u gebruikt. Tot slot zal hij met u bespreken welke voorzorgsmaatregelen u zelf kunt nemen om de behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Om een goed beeld te krijgen van uw algemene gezondheidstoestand zal hij ook de volgende vragen aan u stellen:
– bent u bekend met chronische aandoeningen ?
– gebruikt u medicijnen ?
– heeft u allergieën ?
– heeft u eerder ervaring met injectable behandelingen ? zo ja, wat waren de resultaten, zijn er bijwerkingen of zelfs complicaties geweest ?

Een esthetisch of dermatologisch intake gesprek kost € 100,- en duurt maximaal 20 minuten. Wordt het gesprek gelijk gevolgd door een behandeling dan hoeft u deze kosten niet te betalen.

Informed consent
Indien er geen contra-indicaties bestaan zal hij met u een afspraak maken voor de behandeling. Hiervoor tekenen zowel de arts als de cliënt een behandelovereenkomst. Dit zogenaamde “informed consent” geeft aan dat de cliënt goed geïnformeerd is over de behandeling, de verwachte resultaten en eventuele bijwerkingen, voldoende bedenktijd heeft gekregen en akkoord is gegaan met de prijs. Dit formulier is wettelijk verplicht voor alle medische niet-noodzakelijke behandelingen

Fotografische verslaglegging
Vóór ieder behandeling worden er foto’s gemaakt van de te behandelen huidgebieden. Deze foto’s worden in uw medisch dossier geplaatst en worden uiteraard met alle vertrouwelijkheid behandeld. Bij iedere vervolgconsult worden deze foto’s weer ter hand genomen om te zien of uw wensen zijn voldaan. Ook kunnen er een aantal weken na de behandeling opnieuw foto’s worden gemaakt zodat we het resultaat goed kunnen volgen en beoordelen.

Uw medische paspoort
Na iedere medische behandeling met behulp van fillers is het belangrijk dat u een medische paspoort van uw behandelaar krijgt. In een medische paspoort staat de volgende informatie:

– uw persoonlijke gegevens
– uw medische voorgeschiedenis
– uw medicatiegebruik
– datum van de behandeling
– gebruikte product
– hoeveelheid van het product
– welke plaatsen in het gezicht behandeld zijn

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.