CO2 laser tegen xanthelasma

Wat zijn xanthelasma?

Xanthelasma zijn veel voorkomende, goedaardige maar ontsierende geelbruine bultjes rondom de ogen. Veel patiënten schamen zich ervoor en dragen overdag vaak een zonnebril en/of bedekken deze gele kringen onder een dikke laag foundation. Xanthelasma rondom de ogen geven de persoon ook onterecht een verouderde blik. Daarnaast zorgen xanthelasma ook voor dat de onderoogleden gaan uitzakken waardoor u wallen krijgt.

Waarom xanthelasma verwijderen met de CO2 laser?

Er bestaan een aantal mogelijke behandelmethoden voor deze aandoening (zoals aanstippen met trichloorazijnzuur) maar geen enkele is tot nu toe echt bevredigend. Na een behandeling kunnen de bultjes namelijk weer terugkomen. Het operatief weghalen geeft daarnaast een grote kans op het ontstaan van littekens. Met de technische precisie van de CO2 laser is het mogelijk om bijna littekenloos van deze bultjes af te komen. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving gedaan en duurt slechts enkele minuten. In tegenstelling tot een operatieve behandeling komen er geen hechtingen aan te pas waardoor het resultaat gladder en mooier is.

Wat zijn de kosten voor CO2 laser tegen xanthelasma ?

Er zijn doorgaans 4 tot 6 behandelingen nodig. De eerste behandeling kost kost afhankelijk van uitgebreidheid EUR 250,- of EUR 350,-. De daaropvolgende behandelingen kosten EUR 150,- tot EUR 200,- per keer. Er zitten idealiter  6 tot 8 weken tussen iedere behandeling in.

Worden de kosten van de CO2 laser vergoed ?

De kosten van de CO2 laserbehandeling van xanthelasma worden niet door uw ziektekostenverzekeraar gedekt.

Klik hier voor algemene informatie over lasers

Behandel resultaten

Twee behandelingen waren nodig om het gele plakkaat onder het linker oog weg te laseren

Het gele bultje in de ooghoek is verdwenen na 2 behandelingen

Folder downloaden