Knarsetanden

Wat is knarsetanden?

Door hyperactiviteit van de kauwspieren (masseter) kunt u last krijgen van nachtelijk knarsetanden met slijtage van de kiezen als gevolg. Deze conditie staat in de medische wereld ook bekend als “bruxisme”. Doordat deze kauwspieren na lange tijd ook steeds groter worden kunt u een wat boller of vierkanter gezicht krijgen. Door het overmatig aanspannen van de kaakspieren hebben mensen soms ook  last van een stijve of zelfs pijnlijke kaak.

Botox helpt tegen knarsetanden

Met slechts een paar botoxinjecties kunt u van tandenknarsen afkomen.  De kaakspieren worden ontspannen zijn daardoor niet meer goed in staat om onwillekeurig te gaan samentrekken. Ook de pijn en stijve gevoelens zullen minder worden of zelfs geheel verdwijnen.

Botox zorgt voor strakkere kaaklijn

Door het ontspannen van de kaakspieren, ontstaat ook een scherpere kaaklijn en verdwijnt ook een vierkant uiterlijk .De behandeling wordt goed te verdragen en kan na enkele maanden zonder problemen weer herhaald worden.

Wat zijn de kosten?

De prijs voor een botox behandeling van de kauwspieren (masseter) is EUR 200,-

Worden de kosten vergoed door uw ziektekostenverzekeraar?

Ook al is bruxisme een medische indicatie, de kosten van de botoxbehandeling worden niet vergoed door uw verzekeraar.

 

Klik hier voor algemene informatie over botox

Een hyperactiviteit van de masseter leidt hier tot het ontstaan een vierkant gezicht. Na de behandeling is het gezicht  smaller geworden.

Verscherping van de kaak-en kincontouren na injectie van de masseterspier met Botox

Folder downloaden