CO2 laser

Wat zijn huidlasers?

Laser is een acronym voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Vrij vertaald “een gestimuleerde lichtbehandeling”. Hoewel lasers al sinds eind 60-er jaren (van de vorige eeuw) in de dermatologie worden toegepast, heeft deze behandeling niets van haar magie verloren. Het woord “laser” is onlosmakelijk verbonden met een wondermiddel. En niet geheel onterecht want de wonderen wat we met lasers kunnen aanrichten zijn de wereld nog niet uit ! Het gebruiksgemak, de snelheid en de effectiviteit van de behandeling maken het mogelijk dat we met lasers in korte tijd specifieke huidaandoeningen kunnen behandelen. Zo bestaan er specifieke lasers om pigmentvlekken, verwijde bloedvaatjes en rimpels te behandelen. De laatste jaren is de technologie van laser nog verder verbeterd en verfijnd zodat cliënten verzekerd zijn van een effectieve maar vooral ook van een aangename en veilige behandeling. Dr. David Njoo, dermatoloog werkt al sinds 1994 met laserapparatuur en heeft daardoor een zeer ruime ervaring opgedaan. “ Hoewel een laserapparaat een elektronisch wonder is, is en blijft de mens die de laser bedient verantwoordelijk voor het eindresultaat”, aldus dr. Njoo. Dr. Njoo hamert ook op de opleidingseisen die nodig zijn om een laserapparatuur te mogen bedienen. “Laserbehandelingen zijn voorbehouden aan artsen, huidtherapeuten en paramedisch personeel die goed zijn opgeleid in de anatomie en fysiologie van de huid en kennis hebben van huidaandoeningen. Ook dienen behandelaars goed te weten welke maatregelen getroffen moeten worden indien ondanks alle voorschriften toch ongewenste bijwerkingen zijn opgetreden.”

CO2RE gefractioneerde laser

Dr David Njoo maakt in zijn praktijk gebruik van de CO2RE gefractioneerde laser. Met de CO2RE gefractioneerde laser wordt uw huid behandeld met een matrix van laserstralen, waarbij tussenliggende fracties van de huid intact worden gelaten. Hierdoor kan uw huid sneller genezen en is de CO2RE laser behandeling veiliger dan ooit ! Het effect houdt enkele jaren aan. De CO2RE laser kent een breed toepassingsgebied voor zowel medische als esthetische indicaties.

 

Bekijk hier de video

 

Welke huidafwijkingen kunnen met de CO2 laser worden behandeld?

Hieronder vindt u een lijst verschillende indicaties vinden die met de CO2RE gefractioneerde laser kunnen worden behandeld.

Klik op het woord voor meer informatie

Indicaties voor CO2 laserbehandeling:

Acne littekens
Actinische keratose
Bovenliplijnen (Rokerslijnen)
Pearly Penile Papules (PPP)
Pigmentvlekken
Ouderdomswratten
Moedervlekken
Syringomen
Totale gezichtsverjonging
Xanthelasma

 

Huidlasers Amersfoort

In onze kliniek in Amersfoort kunt u terecht voor behandeling met de meest geavanceerde lasers van dit moment. De behandelingen worden helaas niet vergoed omdat de indicaties vallen onder de noemer “benigne tumoren”of “benigne huidafwijkingen”. Dit is een diagnosegroep die sinds een paar jaar niet meer onder de voorwaarden valt voor vergoeding.

Maak een afspraak voor een intakegesprek om te kijken of uw huidprobleem voor aanmerking komt voor een huidlaserbehandeling. De behandeling kan eventueel gelijk plaatsvinden.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Foto Laser Startpagina-1 Foto Laser startpagina -2