CO2 laser tegen premaligne afwijkingen

Wat zijn premaligne huidafwijkingen?

Premaligne afwijkingen zijn voorstadia van huidkanker. Met de term zonneschade wordt hetzelfde bedoeld. In de dermatologie staan ze ook bekend als actinische keratosen. Premaligne afwijkingen bevinden zich voornamelijk in het gezicht en op andere zonblootgestelde delen van het lichaam, zoals de handen en de onderarmen. Als ze niet behandeld worden, kunnen ze later ontwikkelen tot huidkankers. Premaligne afwijkingen kunt u herkennen aan rode ruwe plekjes in de huid die gemakkelijk bloeden.

Waarom premaligne afwijkingen behandelen met de CO2 laser?

Er bestaan vele manieren om deze afwijkingen te behandelen zoals vloeibare stikstof of diverse crème behandelingen. Deze behandelingen hebben allen hun kenmerkende voor-en nadelen. Kiest u voor een effectieve behandeling met een mooi cosmetische resultaat dan kiest u voor de CO2 laserbehandeling.

Het effect van de CO2 laser

Met slechts 1 behandeling bent u van deze premaligne plekjes af. Het resultaat is een gladdere huid. Wel is het belangrijk dat u zich daarna goed houdt aan de algemene adviezen van zonbescherming.

Wordt de CO2 laser vergoed?

De CO2 laser tegen actinische keratosen valt niet onder vergoeding. De kosten zijn afhankelijk van de uitgebreidheid vanaf EUR 150,- per behandeling.

Klik hier voor algemene informatie over lasers

Een voorstadium van huidkanker (actinische keratose) is na slechts één behandeling verdwenen