CO2 laser tegen syringomen

Wat zijn syringomen?

Syringomen zijn veel voorkomende, goedaardige maar ontsierende ronde huidkleurige bultjes rondom de ogen. Ze ontstaan door een abnormale vergroting van zweetkliertjes in de huid. Veel patiënten schamen zich ervoor en dragen overdag vaak een zonnebril en/of bedekken deze bultjes  onder een dikke laag foundation. Syringomen zorgen ook dat de huid onder de ogen gaat verslappen. Hierdoor lijkt het net alsof mensen wallen hebben.

Waarom syringomen verwijderen met de CO2 laser?

Syringomen werden voorheen verwijderd door middel van coagulatie of met een operatieve ingreep. Deze behandelingen geven echter een grote kans op het ontstaan van littekens. Met de technische precisie van de CO2 laser is het mogelijk om bijna littekenloos van deze bultjes af te komen. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en is daardoor goed te verdragen. Na slechts enkele minuten bent u alweer klaar. In tegenstelling tot een operatieve behandeling komen er geen hechtingen aan te pas waardoor het resultaat gladder en mooier is.

Wat zijn de kosten voor CO2 laser tegen syringomen?

Er zijn doorgaans 4 tot 6 behandelingen nodig. De eerste behandeling kost kost afhankelijk van uitgebreidheid EUR 250,- of EUR 350,-. De daaropvolgende behandelingen kosten EUR 150,- tot EUR 200,- per keer. Er zitten idealiter  6 tot 8 weken tussen iedere behandeling in.

Worden de kosten van de CO2 laser vergoed ?

De kosten van de behandeling van syringomen worden tegenwoordig niet door uw ziektekostenverzekeraar gedekt.

Klik hier voor algemene informatie over lasers

 

Bekijk hier de video

Behandel resultaten

Syringomen onder het rechter oog, na 3 behandelingen zo goed als weg

Na 2 behandelingen weer een glad huidje onder het rechter oog

Hardnekkige syringomen onder de ogen na 8 behandelingen met de klassieke CO2 laser gevolgd door het verstrakken van de onderoogleden (wallenbehandeling) met de gefractioneerde CO2 laser

Folder downloaden