CO2 laser tegen actinische keratose

Wat is actinische keratose?

Actinische keratose is een voorstadium van huidkanker. De aandoening staat ook bekend als zonneschade. Actinische keratosen bevinden zich voornamelijk in het gezicht en op andere zonblootgestelde delen van het lichaam, zoals de handen en de onderarmen. Als ze niet behandeld worden, kunnen ze later ontwikkelen tot huidkankers. Actinische keratosen kunt u herkennen aan rode ruwe plekjes in de huid die gemakkelijk bloeden.

Waarom actinische keratose behandelen met de CO2 laser?

Er bestaan vele manieren om deze afwijkingen te behandelen zoals vloeibare stikstof of diverse crème behandelingen. Deze behandelingen hebben allen hun kenmerkende voor-en nadelen. Kiest u voor een effectieve behandeling met een mooi cosmetische resultaat dan kiest u voor de CO2 laserbehandeling. Een ander groot voordeel van de CO2 laser behandeling is dat de genezing zonder ontstekingsverschijnselen  (zoals zwelling, pus- en korstvorming) gepaard gaat, dit in tegenstelling tot de meeste chemotherapie zalven zoals 5-fluoruracil en imiquimod.

Het effect van de CO2 laser

Met slechts 1 behandeling bent u van deze plekjes af. Het resultaat is een gladdere huid. Wel is het belangrijk dat u zich daarna goed houdt aan de algemene adviezen van zonbescherming.

Hoe lang houdt het effect aan?

Actinische keratosen worden veroorzaakt door schade aan het DNA materiaal van de cel. Deze schade blijft voor altijd in de huid. De huidafwijkingen kunnen daardoor altijd terugkomen, ook na een aanvankelijk geslaagde CO2 laser behandeling.

Wordt de CO2 laser vergoed?

De behandeling van actinische keratosen met de CO2 laser wordt helaas niet vergoed. De prijs is vanaf EUR 150,-  , bij uitgebreide afwijkingen kunnen de kosten oplopen tot EUR 500,- per behandeling.

Bekijk hier de video over de laser behandeling van actinische keratose

 

Meer informatie over lasers?

Klik hier voor algemene informatie over lasers

Behandel resultaten

Actinische keratose op de wang,  na slechts één behandeling verdwenen, met een gladdere huid als resultaat

Uitgebreide actinische keratosen op het voorhoofd fraai verdwenen na 1 behandeling

Actinische keratose na 1 behandeling weg

Folder downloaden