CO2 laser tegen actinische keratose

Wat is actinische keratose?

Actinische keratose is een voorstadium van huidkanker. De aandoening staat ook bekend als zonneschade. Actinische keratosen bevinden zich voornamelijk in het gezicht en op andere zonblootgestelde delen van het lichaam, zoals de handen en de onderarmen. Als ze niet behandeld worden, kunnen ze later ontwikkelen tot huidkankers. Actinische keratosen kunt u herkennen aan rode ruwe plekjes in de huid die gemakkelijk bloeden.

Waarom actinische keratose behandelen met de CO2 laser?

Er bestaan vele manieren om deze afwijkingen te behandelen zoals vloeibare stikstof of diverse crème behandelingen. Deze behandelingen hebben allen hun kenmerkende voor-en nadelen. Kiest u voor een effectieve behandeling met een mooi cosmetische resultaat dan kiest u voor de CO2 laserbehandeling.

Het effect van de CO2 laser

Met slechts 1 behandeling bent u van deze plekjes af. Het resultaat is een gladdere huid. Wel is het belangrijk dat u zich daarna goed houdt aan de algemene adviezen van zonbescherming.

Wordt de CO2 laser vergoed?

De CO2 laser tegen actinische keratosen valt niet onder vergoeding. De kosten zijn afhankelijk van de uitgebreidheid vanaf EUR 150,- per behandeling.

Klik hier voor algemene informatie over lasers

Behandel resultaten

Actinische keratose op de wang,  na slechts één behandeling verdwenen, met een gladdere huid als resultaat

Folder downloaden