Bovenliplijnen (Fillers)

Hoe ontstaan bovenliplijnen of rokerslijnen?

Bij het ouder worden kunnen hinderlijke verticale lijnen op de bovenlip ontwikkelen . Deze lijnen zijn voornamelijk genetisch bepaald. Bij mensen die veel roken of een blaasinstrument bespelen (zoals een saxofoon), kunnen zelfs diepere plooien ontstaan. Ook zijn ze uitdrukkelijker te zien bij mensen die veel met hun lippen tuiten. Deze bovenliplijnen staan ook bekend als “rokerslijnen” of minder charmant als “streepjescode”. Rokerslijnen maken de persoon ouder dan hij/zij in werkelijkheid is en geven de indruk dat iemand constant chagrijnig of boos is.

Bovenliplijnen, het effect van een fillerbehandeling

Bovenliplijnen kunnen zowel met botox, fillers als met de CO2 laser behandeld worden. De meeste mensen kiezen voor een behandeling met een natuurlijk afbreekbare hyaluronzuurfiller. Een groot voordeel van een fillerbehandeling is dat het resultaat meteen zichtbaar is en dat u slechts 1 of 2 dagen last zult hebben van roodheid of kleine zwellinkjes door de injecties. Dr Njoo kan u goed voorlichten voor welke behandeling u het beste in aanmerking komt.

Klik hier voor algemene informatie over fillers

Andere behandelingen tegen rimpels in de bovenlip

Er bestaan andere behandelmethoden tegen rimpels in de bovenlip. Mogelijk zijn onderstaande behandelingen voor uw bovenlip geschikter. Dr David Njoo legt u dit graag uit tijdens het intake gesprek.

Behandeling van bovenliplijnen met botox
Behandeling van bovenliplijnen met CO2 laser

Meerdere bovenliplijnen zijn afgevlakt met slechts 1 ml hyaluronzuurfiller.

Ook milde bovenliplijnen kunnen met slechts 1 ml filler verdwijnen. Het resultaat is een jeugdiger mond.

Ook wat diepere lijnen worden zachter na behandeling met Volbella (1ml)

Folder downloaden