CO2 laser tegen hangende oogleden

Ook last van hangende oogleden of wallen onder onder de ogen?

Hangende oogleden kunnen de persoon onterecht een vermoeide blik geven. “Heb je slecht geslapen ?” of ‘Wat zie je er moe uit” zijn dan de vaak gehoorde opmerkingen uit de omgeving. Hangende oogleden worden veroorzaakt door verslapping van de huid als gevolg van het verouderingsproces. Verslapte bovenste oogleden kunnen voelbaar zijn en soms het zicht belemmeren. Verslapte onderste oogleden geven wallen en donkere kringen. Veel mensen denken dat een operatieve ingreep (de zogenaamde “blefaroplastiek) de enige behandeling is tegen deze kwaal. Maar wist u dat ook de CO2 laser dit probleem kan verhelpen ?

Hoe werkt de CO2 laser tegen hangende oogleden?

Met de gefractioneerde CO2 laser is het mogelijk om de verslapte oogleden weer te verstrakken. Hiertoe wordt het bindweefsel van de oogleden selectief tot een bepaalde diepte verdampt waardoor de huid weer strak en glad aanvoelt . De behandeling geschiedt onder plaatselijke verdoving waardoor u (bijna) niets voelt. Voor uw veiligheid wordt er op uw oogbol een beschermend oogkapje geplaatst.

Kunnen zowel de bovenste als de onderste oogleden behandeld worden?

Ja, zowel de bovenste als de onderste oogleden kunnen verstrakt worden. Dit kan zelfs tijdens dezelfde sessie uitgevoerd worden

Hoeveel kost de behandeling?

De CO2 laserbehandeling kost EUR 350,- per keer. Doet u zowel de bovenste – als de onderste oogleden in  1 sessie, kost het EUR 450,-.  Er zijn tussen de 2 en 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De behandelingen worden om de 6-8 weken uitgevoerd en kan het gehele jaar door worden uitgevoerd, ook tijdens de zomermaanden.

Komen alle gevallen in aanmerking voor CO2 laser?

Niet iedere vorm van hangende oogleden komt voor CO2 laser behandeling in aanmerking. Is er sprake van teveel huidoverschot, dan zal dr. Njoo u adviseren om een operatieve ingreep te ondergaan bij een plastische chirurg.

Bekijk hier de video over oogleden verstrakken

 

Meer informatie?

Maak een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden met dr Njoo te bespreken.

Klik hier voor algemene informatie over lasers

Behandel resultaten

Wallen onder de ogen met de CO2 laser verdwenen. De huid voelt weer strak en glad aan

Bovenste ooglid verstrakt na slechts 2 sessies

Folder downloaden