David Njoo Anti Aging concept

Het anti-aging concept van Dr David Njoo behelst een combinatie van behandelingen en maatregelen die samengevat worden onder het acronym “LICOS”

L : Lasers

I : Injectables

CO: Cosmeceuticals

S: Supplements

 

Op een gezoDavid Njoo Anti Agingnde manier oud worden

De bevolking vergrijst, dan weten we allemaal. Mensen willen langer leven en daarbij nog “ van alles” blijven doen. Een mooie huid hoort bij dit lange leven. De huid is immers het grootste orgaan van het lichaam. Het is een cliché maar de huid is en blijft ons visitekaartje. Je voelt je letterlijk prettiger in je vel als je huid er goed uitziet. Een goed uitziende gezichtshuid speelt daarbij zeker een belangrijke rol. Om deze redenen doen zowel jongere als oudere mensen, er alles aan om er zo goed, fris en jong uit te blijven zien. Een mooie gezichtshuid vergroot daarnaast ook je kansen op de arbeids -en huwelijksmarkt.

Er bestaan vele manieren om tekenen van huidveroudering tegen te gaan, van anti-rimpel crèmes tot injectables en lasers. De laatste jaren zijn cosmeceuticals en voedingssupplementen ook erg in opkomst.

Lasers en injectables

Behandelingen die onomstotelijk hun effect hebben bewezen in wetenschappelijke studies zijn de injectables (waaronder botox en fillers ), lasers en behandelingen met ultrageluids- en radiofrequente golven. Deze behandelingen geven slechts een tijdelijk effect, zodat de behandelingen herhaald moeten worden. Het effect duurt afhankelijk van de methode tussen 3 en 18 maanden. Het effect van sommige laserbehandelingen kan soms enkele jaren aanhouden.

Less is more

Dr David Njoo legt uit wat het “less is more” principe inhoudt:

“ Mensen willen niet een volledig “strak gespoten gezicht”. Dat is logisch, je verliest daarmee je kenmerkende gelaatstrekken en ook je expressieve mimiek. Dat is niet mooi. Met slechts kleine beetjes van botox of filler op de juiste plekken kun je vaak al een groot effect bereiken. “Het moet niet teveel opvallen dokter” hoor ik vaak mijn cliënten zeggen. Collega’s op werk of vrienden mogen het niet teveel kunnen zien. Wel vinden mensen het leuk om te horen als de omgeving vindt dat ze er “mooier, frisser en uitgeslapen” uitzien. Dat is natuurlijk, dat is de kunst. Less is more”

Cosmeceuticals

De term “cosmeceuticals” verwijst naar een groep topicale middelen die ontstaan zijn door een combinatie tussen een cosmeticum en een farmaceutisch product. Kortom, een middel dat de gezichtshuid kan verbeteren en beschermen met een medicinale werking. Cosmoceuticals zijn vrij verkrijgbaar en hebben ten opzichte van pure medicinale, op recept verkrijgbare middelen minder bijwerkingen. Zo bevatten cosmeceuticals stoffen die het gehalte aan anti-oxidanten in de huid vergroten en de huid beschermen tegen schadelijke ultraviolette straling. Ook bekend zijn de afgeleiden van vitamine A zuur (bijv. retinol) , die de celvernieuwing in de huid kunnen stimuleren. Stoffen op basis van plantaardige extracten , zoals aloë vera, zijn betrokken bij wondgenezingsprocessen en kunnen daardoor de huid na procedures zoals een laser behandeling of een peeling sneller helpen herstellen.

Voedingssupplementen

De laatste jaren wint de inname van voedingssupplementen steeds meer aan populariteit als methode om huidveroudering tegen te gaan. Niet alle voedingssupplementen zijn daarvoor echter geschikt en niet alle producenten hebben voldoende kennis en ervaring hierover. Dr David Njoo werkt alleen samen met de meest betrouwbare partners op dit gebied. Zo zijn de laatste jaren steeds meer studies gedaan over voedingssupplementen en hoe deze de huid kunnen beschermen tegen de schadelijke effecten van UV stralen. Voedingssupplementen die bepaalde huid beschermende antioxidanten bevatten blijken de beste resultaten te geven. Door de dagelijks inname van deze antioxidanten zal uw huid beter bestand zijn tegen zonverbranding en huidveroudering.

Advanced Antioxidant Support bevat een breed spectrum werkzame antioxidanten, flavonoïden en kruiden in optimale doseringen en goede onderlinge verhoudingen. Voedingssupplement met o.a. druivenpit OPC, groene thee, kurkuma, mangaan, seleen en zink tegen vrije radicalen en ter bescherming van cellen tegen oxidatieve schade door UV-straling. Tevens rijk aan vitamine B12 en C3 ter ondersteuning van het hart en het behoud van een sterke vaatwand.

 

Packshot Advanced Antioxidant SupportLogo Advanced Antioxydant Support

 

Tot slot… … …

Verander uw lifestyle….

Na een injectable- of laser behandeling is het zaak om de huid gezond en jong te houden. Met deze behandelingen kunnen we het natuurlijke verouderingsproces van de huid helaas niet stoppen, deze gaat onvermoeid door. Studies hebben echter aangetoond dat er een aantal leefregels bestaan om de veroudering van de huid tegen te gaan:

  • Gebruik dagelijks een dagcrème met een beschermingsfactor van minimaal spf 30
  • Bij blootstelling aan felle zon, gebruik een factor met een spf 50
  • Zorg voor een gezond gebit, poets minimaal tweemaal per dag uw tanden
  • Vermijd het gebruik van zonnebanken
  • Beperk het gebruik van alcohol
  • Stoppen met roken
  • Eet matig en gevarieerd
  • Gebruik betrouwbare voedingssupplementen
  • Leid een regelmatig bestaan
  • Zorg dat u dagelijks voldoende slaap heeft

 

“Get older, look young and stay fit !”

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.