Traangootbehandeling

Hoe ontstaat een diepe traangoot onder de ogen?

De traangoot is het gebied tussen de ooghoek en de bovenste deel van de wang. Door verlies van volume in dit gebied ontstaan de bekende donkere kringen onder de ogen en vormen zich in latere stadium de hinderlijke wallen onder de ogen. Veel mensen hebben een genetische aanleg om al op vroege leeftijd diepere traangootjes te ontwikkelen. Andere krijgen diepere traangootjes op wat oudere leeftijd door het slapper worden van de onderoogleden. Diepe traangootjes geven de persoon onterecht een oververmoeide en gestresste indruk.

Donkere kringen verminderen door een filler

Door het plaatsen van een filler in dit gebied kan het gootje worden opgevuld met een meer uitgeruste blik als resultaat. Daarmee verminderen ook de donkere kringen onder de ogen. De behandeling kan prima worden gecombineerd met een opvulling van de bovenste deel van de wangen en jukbeen. Het effect van een traangootbehandeling houdt 9 tot 12 maanden aan.

Kunnen wallen ook met een filler worden behandeld?

Wallen kunnen tot op een zekere hoogte met filler worden behandeld. Is er teveel huidoverschot onder de ogen dan is een behandeling met de CO2 laser of een ooglidcorrectie (operatie) wellicht beter geschikt. Dr Njoo kan u daar meer over vertellen tijdens het intake gesprek.

Prijzen filler voor traangoot

Dr Njoo hanteert ook hier het “less is more” principe. Hoe minder filler er wordt geplaatst hoe mooier vaak het resultaat. Bij de eerste behandeling wordt vaak niet meer dan 0,5 ml in totaal voor beide ogen gebruikt. De kosten hiervoor bedragen € 300,-. Na 4 weken komt u terug voor controle. Zo nodig kan er dan een extra hoeveelheid filler worden geplaatst tot een maximum van 0,5 ml. De kosten hiervoor bedragen ook weer maximaal € 300,-. Gebruiken we minder betaalt u ook minder!

Meer informatie?

Lees hier voor meer informatie over CO2 laser tegen wallen

Klik hier voor algemene informatie over fillers

Behandel resultaten

Diepe traangootjes zorgen voor donkere kringen onder de ogen en een vermoeide blik. Slechts 1 ml filler was hier nodig om een meer uitgeruste blik te creëren.

Folder downloaden