CO2 laser tegen ouderdomswratten

Wat zijn ouderdomswratten?

Ouderdomswratten zijn bruine, bruingele en soms zwarte wratachtige gezwelletjes met een ruwe oppervlak die overal op het lichaam kunnen voorkomen. Meestal heeft u er meer dan één, soms wel tientallen. Ze kunnen bij iedereen ontstaan. Zoals de naam al zegt komen deze wratjes voor als u ouder wordt. Ouderdomswratten zijn volkomen onschuldig, er zal nooit een huidkanker uit ontstaan. Ze kunnen echter we klachten geven zoals jeuk en soms pijn en soms kunnen ze kapotgaan en bloeden. Ook kunnen ze het uiterlijk erg verstoren.

Lees hier meer over ouderdomswratten

Ouderdomswratten weghalen

Ouderdomswratten kunnen door middel van de CO2 laser worden verwijderd. Deze laser zorgt voor een gecontroleerde verdamping van de wrat, waardoor je laag voor laag de wrat kan verwijderen. Het resultaat is weer een gladde normaal uitziende huid.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is te vergelijken met een prikje in de huid. Kleinere wratjes hoeven doorgaans niet verdoofd te worden. Grotere wratten moeten vóór de behandeling verdoofd worden met een plaatselijke injectie.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

De CO2 laser behandeling is een “droge” behandeling, d.w.z. er is geen sprake van nabloeding o.i.d. Na de behandeling ontstaat er ter plaatse van de wrat een oppervlakkig korstje. Op indicatie zal dr Njoo u een wondgenezende zalf voorschrijven die u dagelijks kan aanbrengen. Daardoor zal de huid sneller genezen

Hoeveel kost de behandeling?

De prijzen gaan vanaf eur 150,- en is afhankelijk van de grootte en de uitgebreidheid van de wratten.

 

Bekijk hier de video

 

Meer informatie?

Lees hier voor algemene informatie over de CO2 laser

Ouderdomswratten verwijderen

Mooi resultaat na slechts 1 behandeling met de CO2 laser van een grote ouderdomswrat op het voorhoofd

Een ouderdomswrat onder het linker oog, elders behandeld met een pigmentlaser zonder effect. Na slechts 1 behandeling met de CO2 laser verdwenen.

Folder downloaden