Overmatig zweten van de oksels

Hoe ontstaat overmatig zweten van de oksels?

In sommige gevallen is er sprake van een hormonale oorzaak (bijv. puberteit) , in andere gevallen is er sprake van een geneesmiddelbijwerking (bijv. hartmedicatie). In de meeste gevallen echter is de oorzaak onduidelijk. Deze aandoening bezorgt veel mensen ellende en schaamte in het dagelijks leven.

Hoe werkt botox tegen overmatig zweten?

Wanneer deodorants niet meer helpen tegen het overmatig zweten van uw oksels brengen de injecties met Botox voor u de oplossing !  Wanneer Botuline toxine oppervlakkig in de huid gespoten wordt, blokkeert dit eiwit de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Hierdoor wordt voorkomen dat de klieren zweet produceren. Botuline-toxine blokkeert de zenuwuiteinden, maar na iets meer dan 12 weken groeien er nieuwe zenuwuiteinden aan om ze te vervangen. Dit betekent dat de werking na enkele maanden vermindert en dat de behandeling daarna herhaald moet worden.

Werkt botox ook tegen overmatig zweten van andere lichaamsdelen?

Jazeker. Botox werkt ook tegen overmatig zweten van andere lichaamsdelen zoals  het voorhoofd, de handpalmen, de bilnaad en de liezen. 

Hoeveel kost de behandeling?

Botoxbehandeling in beide oksels kost EUR 500,-. U wordt behandeld met de merken Bocutoure ® of Botox Allergan ®. Het effect houdt tussen de 4 -9 maanden aan.

Wordt botox tegen overmatig zweten vergoed?

Helaas wordt de botoxbehandeling in de oksels niet meer vergoed door uw verzekeraar

Video

Wil je meer weten over botox?

Klik hier voor algemene informatie over botox

Behandel resultaten

Overmatig zweten van de oksels is verleden tijd dankzij Botox

Folder downloaden