PicoWay laser

Pigmentvlekken verwijderen

In de praktijk van dr David Njoo kunt u terecht voor de diagnostiek en behandeling van allerlei soorten pigmentvlekken in de huid. Dermatoloog dr Njoo is gepromoveerd op het onderwerp pigmentstoornissen en heeft jarenlang in een kliniek gewerkt die gespecialiseerd is in de behandeling van mensen met pigmentstoornissen. Hij heeft daardoor een bijzondere belangstelling voor deze groep huidaandoeningen en heeft daarin ook veel ervaring weten op te bouwen.

Mensen met allerlei pigmentvlekken zijn welkom. Zowel aangeboren als verworven. Hieronder volgt een lijst van de meest voorkomende pigmentvlekken die dr Njoo in zijn praktijk behandelt.

Mensen met donkere huidtypen zijn ook welkom!

Ook is dr Njoo een expert in de behandeling van mensen met een gekleurd huidtype. De behandeling van de donkere huid is een extra uitdaging voor behandelaars omdat deze vaak anders reageert op behandelingen dan de lichte huid.

PicoWay  laser

Voor de behandeling van pigmentvlekken en de verwijdering van tattoos maakt dr Njoo gebruik van niet alleen de meest geavanceerde maar ook de snelste pigmentlaser van dit moment, de PicoWay laser.  En ú kunt van alle voordelen van deze superlaser profiteren!

De werkzaamheid en veiligheid van een laser wordt niet alleen bepaald door de gekozen golflengte maar ook door de zogenaamde pulsduur. Dit is de duur dat de laser zijn werking uitoefent in de huid. Uit onderzoeken is gebleken dat hoe korter de pulsduur, hoe effectiever én veiliger de laser werkt. Met de oudere langzamere “nanolasers” (10-9 seconden) zoals de Q-switched Nd:YAG, Ruby en Alexandrite lasers,  zagen we regelmatig donkere verkleuringen ontstaan als ongewenste bijwerking. We zagen dit verschijnsel vaker als mensen een donkere huidskleur of een zongebruinde huid hebben.  Welnu, de PicoWay laser heeft een pulsduur van 10-12 seconden (!) nog veel sneller dus.  Dankzij deze ultrasnelle pulsen is de PicoWay laser is in staat om de pigmenten in de huid tot in de kleinste deeltjes te verpulveren waardoor ze gemakkelijker en sneller door het lichaam kunnen worden opgeruimd. Daardoor verloopt de behandeling sneller, veiliger en minder pijnlijk voor de klant. In vergelijking tot de oudere nanolasers zijn er minder behandelingen nodig om pigmentvlekken naar tevredenheid te doen verbleken. De PicoWay is op dit moment ook dé veiligste laser voor mensen met een getinte huid. Aziatische, hindoestaanse en zelfs negroïde huidtypen kunnen met deze laser worden behandeld met minimale risico’s op verkleuringen en littekenvorming.

PicoWay : Alle pigmenten, alle huidtypen!

Bleekmiddelen

De laserbehandeling wordt doorgaans gecombineerd met een lokaal blekend middel. Dit is een middel bestaande uit verschillende ingrediënten die in staat is om de donkere huiddelen op te bleken. Als ingrediënten  gebruikt dr Njoo verschillende natuurlijke stoffen zoals arbutin, kojic zuur, niacinamide, ascorbinezuur en glycolzuur. Tijdens het consult zal dr Njoo u adviseren voor welk bleekmiddel uw huid het beste in aanmerking komt.

Een bleekmiddel op maat dus!

Zonnebrandmiddel op basis van minerale UV- filter

Recentelijk is bekend geworden dat het menselijk pigmentsysteem niet alleen wordt gestimuleerd door UVA en UVB stralen maar door infraroodstralen en zichtbare licht. Zonnestralen bevatten namelijk ook een klein beetje infraroodstralen, maar blijkbaar genoeg om het pigment te stimuleren. Dr Njoo raadt u daarom aan om overdag een zonnebrandmiddel te gebruiken op basis van een minerale UV-filter. Deze beschermt ook tegen het zichtbaar licht. Voorbeelden van minerale UV-filters zijn zinkoxide, titaniumdioxide en ijzeroxide. Ook moeten deze producten een antioxidant bevatten die de infrarood stralen uit de zon onschadelijk kunnen maken. Dr Njoo zal u adviseren welke producten u het beste kan gebruiken. Het gebruik van een zonnebrandmiddel is van belang om te helpen voorkomen dat uw pigmentvlekken weer snel terugkomen na een geslaagde laserbehandeling.

Het beste zonnebrandmiddel tegen pigmentvlekken is dus een middel dat beschermt tegen UV-A, UV-B, infraroodstralen en zichtbaar licht.

Tattoo verwijderen Amersfoort

In de praktijk in Amersfoort kunt u ook terecht voor het verwijderen van allerlei soorten tattoos (amateur, professionele en traumatische) en van allerlei kleuren

Klik hier voor meer meer informatie over tattoo verwijderen

Bekijk hier de teaser over de nieuwe PicoWay laser