CO2 laser tegen pearly penile papules

Wat zijn pearly penile papules?

Pearly penile papules (afgekort PPP) zijn goedaardige kleine slijmvliesflapjes op de eikel van de penis. Ze worden in de praktijk vaak verward met genitale wratten. PPP staat ook bekend als parelkettinkjes rond de eikel. Het ontstaan is waarschijnlijk genetisch bepaald maar het heeft dus niets te maken met een seksueel overdraagbare aandoening. Wanneer de afwijkingen uitgesproken zijn kunnen ze leiden tot gevoelens van schaamte of onzekerheid bij de man.

Wat is het effect van CO2 laser bij pearly penile papules?

Met de CO2 laser is het mogelijk om zonder een operatie de slijmvlies van de eikel weer glad te krijgen. Maar wees niet bang, de contour van de eikelrand wordt niet aangetast, het wordt zelfs alleen maar beter.  Ook het gevoel in de penis zal door de laserbehandeling niet veranderen. Afhankelijk van de uitgebreidheid zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig. De behandeling geschiedt onder plaatselijke verdoving van een crème waardoor u geen pijn voelt. De slagingspercentage is nagenoeg 100%.

Wat zijn de kosten voor CO2 laserbehandeling tegen pearly penile papules?

De eerste behandeling kost altijd EUR 350,-. De daaropvolgende behandeling kost EUR 150,- per keer. De behandelingen vinden om de 6 weken plaats. Bij 80% van de gevallen lukt het om de bultjes in 2 behandelingen nagenoeg weg te krijgen. Met een totaal van EUR 500,- aan kosten zou u dus weer een gladde eikel kunnen hebben.

Kan ik na de laserbehandeling seksuele gemeenschap hebben?

De behandelde penishuid heeft zo’n 10-14 dagen nodig om geheel te genezen. Tijdens de genezingsperiode wordt het niet aangeraden om gemeenschap te hebben of uzelf te bevredigen.

Klik hier voor algemene informatie over lasers

Behandel resultaten

De ontsierende bultjes op de eikelrand verdwijnen na 4 laserbehandelingen. Het slijmvlies ziet er weer glad uit.

Folder downloaden