PMU verwijderen

Wat is PMU?

Met PMU (permanente make-up) worden pigmenten in de lederhuid ingebracht met een speciale naald of pen. PMU wordt ingebracht op plaatsen waar je delen van het gezicht wil accentueren of verfraaien. Populaire gebieden waar PMU wordt geplaatst zijn de wenkbrauwen, de eyeliners, de lipliners, lippen en rouge. Ook kunnen sommige littekens en beperkte delen van vitiligo met PMU worden behandeld worden. Voorts kan een tepelhof na een borstamputatie nagemaakt worden met deze techniek.

Spijt van je PMU? Picoway biedt de oplossing!

Als je spijt hebt van je PMU, omdat het niet naar je smaak is of dat je er een ander voor in de plaats wilt hebben, dan kun je deze door ons laten weghalen met de Picoway laser.

Hoe werkt de PicoWay laser?

De PicoWay laser is momenteel de allersnelste pigmentlaser die beschikbaar is. Deze laser geeft ultrasnelle laserpulsen af in de huid (10-12 sec) . Hierdoor wordt het tattoo pigment verpulverd met zo weinig mogelijke weefselschade.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen is vooraf nooit exact te bepalen. Meestal moet je rekenen tussen de 2 en 4 behandelingen. Hoe ouder de PMU, hoe minder inkt er is gebruikt en hoe oppervlakkiger het inkt is gezet hoe minder behandelingen er nodig zijn.

Hoe vaak kan ik worden behandeld?

In de regel zitten er telkens 6-8 weken tussen de behandelingen in. Deze rustperiode is nodig om de huid goed te laten genezen

Is de behandeling pijnlijk?

Ondanks de ultrasnelle pulsduur van de PicoWay kan de behandeling voor velen pijnlijk zijn. De huid kan van tevoren worden verdoofd met een crème of met plaatselijke injecties. Tijdens de behandelingen wordt de huid nog eens extra gekoeld met een koelbuis.

Hoe worden de ogen beschermd?

Wanneer PMU op de randen van de oogleden wordt behandeld wordt de oogbol afgedekt met een gesteriliseerd metalen oogdop. Vooraf wordt de oogbol verdoofd met speciale oogdruppels. Je voelt hier gelukkig niet veel van.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Direct na de behandeling wordt de behandelde tattoo huid wat wit. Later zal de huid rood of roodbruin verkleuren. Enige zwelling is ook altijd mogelijk. Heel zelden treedt er blaarvorming op.

Hoeveel kost de behandeling?

De kosten zijn afhankelijk van de locatie en de grootte en varieert tussen de eur 150,- en eur 350,- per keer

 

Bekijk hier de video over PMU verwijderen