Halsverstrakking

Wat is een verslapte hals?

Bij het ouder worden verliest de huid van de hals steeds meer elasticiteit waardoor de hals niet alleen steeds slapper uitziet maar ook slapper aanvoelt. De oppervlakkige halsspier, “de platysma” probeert de verslapping en verlies van volume tegen te gaan door zich meer aan te spannen. Hierdoor worden horizontale en verticale lijnen in de hals steeds zichtbaarder. Door overmatige activiteit van de voorste spiergroepen van de platysma ontstaan ook de karakteristieke halsbanden die de leeftijd van een persoon zullen verraden. Dit laatste verschijnsel wordt ook wel “kalkoenhals” genoemd.

Kan botox een verslapte hals verhelpen?

Met Botox injecties is het mogelijk om halsbanden te ontspannen waardoor de hals enigszins wordt verstrakt. Door frequente herhaling van deze behandeling is het ook mogelijk om op den duur ook de horizontale lijnen te doen verminderen.

Hoeveel kost een halsverstrakking met botox?

De botox behandeling van de platysma spier kost € 350,- per keer. Het effect houdt tussen de 3 en 6 maanden. Daarna kan de behandeling zonder problemen steeds herhaald worden

 

Klik hier voor algemene informatie over botox

Behandel resultaten

Door de voorste verticale halsbanden te ontspannen met Botoxinjecties wordt de hals algeheel zichtbaar verjongd. De foto’s zijn genomen tijdens aanspannen van de platysma spier.

Halsverstrakking zijaanzicht rechts voor en na de behandeling. Ondanks aanspannen van de platysma spier blijft de hals een rustige, ontspannen indruk geven.

Folder downloaden