Tattoo verwijderen

Spijt van je tattoo/tatoeage? Laat PicoWay het weghalen!

De voordelen van de PicoWay laser vinden we ook zeker terug in de behandeling van tattoo of tatoeages. Onderzoek heeft aangetoond dat bijna een derde van alle mensen met een tatoeage spijt hebben dat ze deze ooit hadden laten zetten. Met de oudere nanolasers is gebleken dat we de huid niet compleet vrij kunnen maken van restpigmenten, zelfs niet na 10 tot 15 behandelingen. Er blijft dan een soort donkerblauwe/grijzige verkleuring achter in de behandelde huiddelen. Dankzij de ultrasnelle pulsen is de PicoWay laser nu wel in staat om de tatoeage bijna geheel te verwijderen. Bovendien zijn er minder behandelingen nodig om de tattoo naar tevredenheid weg te halen.

Hoe werkt de PicoWay laser?

Deze ultrakorte picoseconde laser (10-12 sec) is in staat het tattoo inkt zo snel te verpulveren dat er zo weinig mogelijk weefselschade ontstaat in de huid. Door de ontstane schokgolf worden de tattoo inkten als het ware vergruisd. Deze techniek noemen we mechanische pigmentverpulvering.  De oudere lasers maken meer gebruik van thermische pigmentverpulvering waardoor er meer kans bestaat op huidverbranding. Bij de Picoway ontstaat dus veel minder warmteontwikkeling in de huid. Hierdoor zal de behandelde huid sneller genezen en de tattoo sneller verdwijnen. Het duurt vervolgens enkele weken voordat de vernietigde tattoo inkt in de huid wordt afgevoerd door het lichaam.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Ten opzichte van de oudere nano lasers zoals Q-switched ruby, alexandrite of Nd:YAG lasers zijn er minder behandelingen nodig om de tattoo naar tevredenheid weg te halen. Het aantal benodigde behandelingen is vooraf nooit exact te bepalen maar wordt geschat aan de hand van een aantal eigenschappen van de tattoo:

1.Amateur of professioneel

Bij amateur tattoos zijn er minder behandelingen nodig dan bij professionele tattoos.

2.De leeftijd van de tattoo

Oudere tattoo verdwijnen sneller dan jongere of versere tattoos

3.De kleur(en) van de tattoo

Hoe minder kleuren er verwerkt zijn, hoe sneller de tattoo zal verdwijnen. De kleur zwart zal over het algemeen het snelst verdwijnen.

4.De plaats op het lichaam van de tattoo

Hoe hoger de tattoo zich op het lichaam bevindt hoe sneller de tattoo verbleekt. Dit komt omdat het vernietigd inktpigment in hogere delen van het lichaam (bijv. hoofd en nek) sneller via lymfebanen kan worden afgevoerd. Tattoos  aan de benen (met name op rondom de enkel) verdwijnen het langzaamst.

5.Huidtype

Hoe lichter je huidtype, hoe sneller de tattoo verdwijnt

6.Hoeveelheid gebruikte inkt

Hoe minder inkt is gebruikt, hoe sneller de tattoo zal verdwijnen

7.Littekenvorming ontstaan na zetten van de tattoo

Sommige mensen krijgen al na het zetten van de tattoo een wat verdikt litteken. Verdikte littekens kunnen ervoor zorgen dat er meer behandelingen nodig zijn om de tattoo te doen verdwijnen. Ook heb je meer kans dat door de laserbehandeling er meer littekens zullen ontstaan.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat er tussen de 2 tot 10 behandelingen of meer nodig kunnen zijn.

Hoe vaak kan ik worden behandeld?

In de regel zitten er telkens 6 weken tussen de behandelingen in. Deze rustperiode is nodig om de huid goed te laten genezen

Is de behandeling pijnlijk?

Ondanks de ultrasnelle pulsduur van de PicoWay kan de behandeling voor velen pijnlijk zijn. De huid kan van tevoren worden verdoofd met een crème of met plaatselijke injecties.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Direct na de behandeling wordt de behandelde huid wat wit. Later zal de huid rood of roodbruin verkleuren. Enige zwelling is ook altijd mogelijk. Heel zelden treedt er enige blaarvorming op.

Kunnen er littekens ontstaan na de behandeling?

Hoewel de PicoWay laser gebruik maakt van de nieuwste technologieën kunnen er soms toch bijwerkingen ontstaan

1.Pigmentverkleuringen. De huid kan te licht worden (hypopigmentatie) of juist te donker (hyperpigmentatie). Ondanks dat de tattoo verbleekt is, kunnen er toch kleurverschillen blijven bestaan met de omgevende huid

2.Minimale littekenvorming. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen zoals het aanbrengen van wond genezende zalfjes en zonnebrandmiddelen kunnen er toch minimale littekenvorming ontstaan

De  verwachting is wel dat alle bovengenoemde bijwerkingen in de loop der tijd spontaan zullen verminderen

Hoeveel kost de behandeling?

De prijs wordt bepaald door de oppervlakte van de tattoo gemeten in vierkante centimeters. Hieronder de prijzen per behandeling.

< 25 cm2: € 150,-

25-35 cm2: € 175,-

35-45 cm2: € 200,-

45-60 cm2: € 250,-

> 60 cm2: € 300,-

 

Bekijk hier de video’s over tatoeages verwijderen

 

 

Resultaten Tatoeages verwijderen

Slechts 3 behandelingen waren nodig om deze zwarte tatoeage te verbleken

Resultaat na 7 behandelingen met de PicoWay. Er was veel pigment aanwezig.

Na 7 behandeling is het bovenste deel nagenoeg weg. Het onderste deel behoeft verdere behandelingen, naar schatting nog 3 keer

Folder downloaden