CO2 laser tegen rhinophyma

Wat is rhinophyma?

Rhinophyma is een abnormale vervorming van de neus als gevolg van de chronische vaataandoening rosacea. We zien verdikkingen, bulten en soms ook nog verstopte talgklieren aan de neus. Soms is de vervorming zo ernstig dat de neusgaten bijna dichtgedrukt worden. De kans op het krijgen van rhinophyma is groter wanneer de onderliggende aandoening rosacea ernstiger en langduriger verloopt en/of wanneer deze niet goed wordt behandeld.

Rhinophyma behandelen

Rhinophyma kan door middel van de CO2 laser worden behandeld. Op een gecontroleerde wijze worden het overtollige weefsel van de neus laag voor laag verdampt. De neus kan hiermee weer in zijn oorspronkelijke vorm worden teruggebracht.

Plaatselijke verdoving

Zonder verdoving kan de laserbehandeling gevoelig zijn.  Ongeveer 1 uur voor de behandeling wordt de neus volledig ingesmeerd met een verdovende crème. Tijdens de behandeling zult u geen scherpe pijn meer voelen, wel mogelijk wat warmtegevoel van de laserstralen.

Hoe ziet de huid na de behandeling uit?

De CO2 laserbehandeling is een “droge”behandeling, d.w.z. de behandelde plekken zullen niet gaan bloeden. U ziet direct na de behandeling een oppervlakkige korst ontstaan. Dr Njoo zal u een wondgenezende zalf voorschrijven die u dagelijks kan aanbrengen. Daardoor zal de huid sneller genezen.

Hoeveel kost de behandeling?

De prijs per behandeling is eur 250,- . Er zijn afhankelijk van de ernst en uitgebreid 2 tot 4 behandelingen nodig met 2 maanden tussenpoos.

Lees hier voor algemene informatie over de CO2 laser

 

Resultaten CO2 laser behandeling van rhinophyma

Milde vorm van rhinophyma na 2 behandelingen. De neus is weer glad en vrij van verdikkingen