Vasculaire melasma

Gepost op 30 mei 2021

Vasculaire melasma

Een nieuwe variant van bekende pigmentstoornis

Melasma wordt steeds vaker gezien in de behandelklinieken met steeds weer nieuwe verschijningsvormen. Het is dan zaak om de stoornissen die zich in de huid afspelen te herkennen en een geschikte behandeling voor te geven. Zo wordt recentelijk in de literatuur de zogenaamde “vasculaire melasma” beschreven. Naast tekenen van zonneschade en hyperpigmentatie zien we in en rondom de vlekken een toename aan bloeddoorstroming. Dat laatste is te zien als rode verwijde vaatjes zowel in vlekkerige vorm als in vertakte vorm.

Lees hier meer over melasma

Hoe behandelen we vasculaire melasma?

Om deze bijzondere vorm van melasma te behandelen hebben we niet alleen een geschikte pigmentlaser (Picolaser) nodig maar ook een geschikte vaatlaser. Daarnaast is het van belang dat u de onderdelen van de multilevel therapie blijft volgen. Met name het gelijktijdig gebruik van tranexaminezuur tabletten is bij deze vorm van belang.

Klik hier voor meer informatie over de multi-level therapie

Waar kunt u terecht voor deze gecombineerde laserbehandeling?

Dr. David Njoo werkt nauw samen met Parisa Skin Clinic in Hilversum. Huidtherapeute Parisa Jahangard gebruikt daarbij de KTP 532 diode laser. Deze vaatlaser kan zonder problemen in combinatie worden met de Picolaser van dr. David Njoo. Door deze samenwerking is de behandeling van deze bijzondere vorm van melasma is veilig en effectief. Huidtherapeute Parisa Jahangard is zowel in Amersfoort als in Hilversum werkzaam.

Klik hier voor een afspraak bij Parisa Skin Clinic

Bron
Masub N, Nguyen JK, Austin E, Jagdeo. The Vascular Component of Melasma: A Systematic Review of Laboratory, Diagnostic, and Therapeutic Evidence. J.Dermatol Surg. 2020 Dec;46(12):1642-1650.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.