De picoseconde laser: baanbrekende innovatie

Gepost op 18 augustus 2019

De picoseconde laser: baanbrekende innovatie

Internationale vakbladen vol lof over de nieuwe wonderlaser

De ontwikkeling van de picoseconde laser is een baanbrekende innovatie in de lasertechnologie gebleken. Picoseconde lasers werden aanvankelijk gebruikt voor het verwijderen van tatoeages.De positieve resultaten die werden gevonden bij het verwijderen van tatoeages, hebben geleid tot een bredere toepassing van de picoseconde laser in de dermatologie. De picoseconde laser blijkt ook effectief is in de behandeling van pigmentstoornissen (zoals melasma en donkere kringen), acne littekens en huidveroudering.

In een recent literatuuronderzoek werden 27 wetenschappelijke artikelen die zijn gepubliceerd tussen 1988 en 2007 kritisch geanalyseerd. De27 artikelen toonden aan dat de picoseconde laser veilig en effectief is voor onder andere de verwijdering van tatoeages, en de behandeling van goedaardige gepigmenteerde huidafwijkingen, pigmentstoornissen, acné littekens en huidveroudering.

De goede resultaten van de picoseconde laser bij deze verschillende dermatologische aandoeningen en het weinig voorkomen van bijwerkingen zal het gebruik van de picoseconde laser in de dermatologie alleen maar doen toenemen.

 

 

Afspraak maken?

Wilt u ook weten wat onze picoseconde laser (Picoway ®) voor uw pigmentatieprobleem kan betekenen? Klik dan op deze link. Tot gauw!

 

Bron

Torbeck RL, Schilling L, Khorasani H, Dover JS, Arndt KA, Saedi N. Evolution of the Picosecond Laser: A Review of Literature. Dermatol Surg. 2019 Feb;45(2):183-194. doi: 10.1097/DSS.0000000000001697.

 

Met dank aan

Annelie Musters, co-assistent

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.