Patiënten zijn erg tevreden na een Botox behandeling

Gepost op 12 januari 2020

Patiënten zijn erg tevreden na een Botox behandeling

Oordeel van omgeving blijkt ook van belang

Recent onderzoek heeft aangetoond dat behandeling met onabotulinumtoxine A, beter bekend als Botox, gepaard gaat met een verbeterd emotioneel welbevinden van patiënten.

61 personen die een cosmetische behandeling kregen met Botox injecties werden gevraagd naar hun tevredenheid omtrent de behandeling. Er deden zowel patiënten mee aan het onderzoek die voor het eerst behandeling met Botox kregen als patiënten die al vaker Botox injecties hadden gehad.  De patiënttevredenheid lag tussen de 80% en 100%. Patiënten gaven aan dat ze hun gezicht meer symmetrisch vonden en dat ze er veel beter uitzagen op foto’s, waarbij ook personen in hun omgeving een verbetering in de verschijning zagen.

98% van de patiënten gaf aan dat ze de behandeling opnieuw zouden ondergaan en 100% gaf aan de behandeling aan anderen aan te bevelen. Een andere positieve uitkomst vonden patiënten de waardering en acceptatie van personen waarmee ze in nauw contact staan.

Concluderend blijkt uit dit onderzoek dat cosmetische behandeling met Botox leidt tot een hoge tevredenheid bij patiënten en hun omgeving.

 

Bron

Montes JR, Ubale RV. Patient Satisfaction and Patients’ Family or Significant Other Perceptions After OnabotulinumtoxinA Treatment: A Prospective Cross-Sectional Study. Dermatol Surg. 2019 Aug;45(8):1069-1079. doi: 10.1097/DSS.0000000000001764.

 

Met dank aan

Annelie Musters, co-assistent

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.