Overmatig zweten komt vaker voor en houdt langer aan

Gepost op 14 februari 2017

Overmatig zweten komt vaker voor en houdt langer aan

Behandeling verbetert kwaliteit van leven

 

Plaatselijk overmatig zweten, zoals van de oksels komt vaker voor en houdt langer aan dan gedacht. Dat is de conclusie van een Amerikaans vragenlijst onderzoek van de International Hyperhidrosis Society.

Het is nog onduidelijk hoe veel mensen last hebben van overmatig zweten en hoe lang de klachten aanhouden. Het doel van deze studie was om te onderzoeken hoe vaak overmatig zweten voorkomt en hoeveel en welke lichaamsdelen daarbij aangedaan zijn. Daarbij werd ook gekeken naar leeftijd op het moment van het ontstaan van de symptomen per aangedaan gebied en de veranderingen qua ernst van het overmatig zweten qua seizoensafhankelijkheid en in verloop van tijd. De International Hyperhidrosis Society liet geregistreerde bezoekers van hun website een online vragenlijst invullen. Deelnemers hadden ingevuld last te hebben van “overmatig zweten” en kregen per e-mail een uitnodiging om de vragenlijst (23 vragen) in te vullen.

Meer angst en depressies
De uitslagen van de vragenlijst laten zien dat overmatig zweten van meer dan één lichaamsdeel vaker voorkomt dan tot dusver werd verondersteld en dat overmatig zweten van meerdere lichaamsdelen vaker voorkomt dan overmatig zweten van één lichaamsdeel (81% van de patiënten vermeldde 3 of meer aangedane lichaamsdelen). De gegevens laten ook zien dat de ernst van de symptomen niet afneemt met de leeftijd, maar gelijk blijft of erger wordt. Overmatig zweten wordt het hele jaar door als “vervelend” ervaren en tast bij sommigen zelfs merkbaar de kwaliteit van leven aan. Ook gevoelens van angst en depressies komen vaker voor bij mensen met overmatig zweten.

Wacht niet langer en laat je behandelen !
Waarom zou je je leven dus laten leiden door die hinderlijke zweetoksels of zweethanden ? Dr David Njoo heeft al jaren ervaring in het behandelen van mensen met overmatig zweten van de oksels en andere lichaamsdelen. Daarbij maakt hij gebruik van botuline toxine injecties maar ook van orale en lokale middelen.

Maak een afspraak bij dr David Njoo voor een vrijblijvend gesprek en eventueel aanvullend een behandeling !

Bron
Glaser DA, Ballard AM, Hunt NL, Pieretti LJ, Pariser DM. Prevalence of Multifocal Primary Hyperhidrosis and Symptom Severity Over Time: Results of a Targeted Survey. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1347-1353.

 

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.