Neuscorrectie met fillers verbetert ook gezichtsprofiel

Gepost op 7 mei 2017

Neuscorrectie met fillers verbetert ook gezichtsprofiel

Een antropometrische analyse met behulp van een 3-D afbeeldingssysteem

De vraag naar correctie van standsafwijkingen van de neus met behulp van hyaluronzuurfillers neemt de laatste jaren steeds meer toe. Mensen durven een operatie steeds minder aan vanwege de risico’s op infecties en problemen in de wondgenezing. Neuscorrectie kan ook worden toegepast bij mensen van aziatische oorsprong. Aziatische mensen hebben van geboorte een lagere neusbrug. Door het ophogen van deze neusbrug kunnen ze een meer westerse uiterlijk verkrijgen.

In deze studie werden de neuzen van 40 Koreaanse vrouwen behandeld met behulp van hyaluronzuurfillers. De resultaten werden beoordeeld onmiddellijk na, 1 dag na en twee weken na neuscorrectie. Voor de beoordeling werd een Morpheus 3D scanner gebruikt (Morpheus Co., Seoul, Korea), zodat het gehele gezicht drie-dimensionaal kon worden genalyseerd.

Gezicht verjongt mee
Na 2 weken zagen de onderzoekers niet alleen een toename van het neusvolume en de neushoogte. De 3-D beelden lieten ook zien dat het gezichtsprofiel in gunstige mate werd beïnvloed. De vrouwen kregen namelijk een meer jeugdiger blik. De onderzoekers zagen geen bijwerkingen, zoals blauwe plekken, zwellingen of huidontstekingen.

Fotos voor en na

Ook toe aan een neusfiller?
Dr David Njoo is bekwaam in neuscorrecties met een filler. Hierbij gebruikt hij producten die bewezen effectief en veilig zijn. Bent u toe aan een neuscorrectie zonder te opereren ? Maak dan gauw een afspraak !

 

Bron
Rho NK, Park JY, Youn CS, Lee SK, Kim HS. Early Changes in Facial Profile Following Structured Filler Rhinoplasty: An Anthropometric Analysis Using a 3-Dimensional Imaging System. Dermatol Surg. 2017 Feb;43(2):255-263.

 

 

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.