Minder migraine aanvallen na botoxbehandeling

Gepost op 30 mei 2021

Minder migraine aanvallen na botoxbehandeling

Injecties zorgen voor betere levenskwaliteit

 

Migraine is een chronische neurologisch aandoening die gepaard gaat met hoofdpijnaanvallen en anders symptomen zoals lichtflitsen, lichtschuwheid, buikpijn en overgeven. Veel mensen die een migraineaanval doormaken zijn zodanig geïnvalideerd dat ze zich een paar dagen ziek moeten afmelden van werk.

Een studie uit Zweden laat recentelijk zien dat het regelmatig behandelen van migraine door middel van botulinetoxine injecties kan leiden tot minder hoofdpijn aanvallen en daardoor minder ziekteverzuim, minder economische schade en een betere kwaliteit van leven.

Hoe werkt botox tegen migraine?
Het botulinetoxine eiwit werkt bij migraine door het afremmen van de zenuwaansturing van zowel spiertjes als bloedvaatjes van het voorhoofd waardoor daar een ontspannend gevoel ontstaat.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
De arts dient een aantal injecties toe in de huid tussen de wenkbrauwen en op geleide van de lokalisatie van de hoofdpijn een aantal verspreid in het voorhoofd.

Zijn de injecties pijnlijk?
De injecties kunnen best gevoelig zijn, maar in het algemeen wel goed te doorstaan. Indien nodig kan de huid tijdens de behandeling worden gekoeld met een luchtkoeler.

Is er garantie op effect?
De behandeling werkt in de meerderheid van de gevallen goed tot zeer goed met minder hoofdpijnaanvallen per tijdseenheid. Het is zeker het proberen waard, vooral als je veel bijwerkingen ondervindt van migrainetabletten of als je vindt dat tabletten niet voldoende werken.

Hoelang houdt het effect aan?
De werking houdt tussen de 3 en 9 maanden aan

Wat zijn de kosten?
De behandeling kost per keer € 200,- en wordt niet door uw verzekeraar vergoed

 

Bron
Hansson-Hedblom A, Axelsson I, Jacobson L, Tedroff J, Borgström F.J Economic consequences of migraine in Sweden and implications for the cost-effectiveness of onabotulinumtoxinA (Botox) for chronic migraine in Sweden and Norway. Headache Pain. 2020 Aug 12;21(1):99.

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.