Kunnen injectable- en laserbehandelingen veilig gecombineerd worden ?

Gepost op 17 oktober 2016

 Kunnen injectable- en laserbehandelingen veilig gecombineerd worden ?

Aanbevelingen uit een expertmeeting

 

Het verouderingsproces is een complex samenspel van inwendige en uitwendige factoren door meerdere lagen van het gezicht. Derhalve leidt het combineren van esthetische interventies, gericht op verschillende manifestaties van veroudering, vaak tot betere resultaten dan enkele interventies. Tot op heden ontbreekt echter een richtlijn voor een totale gezichtsbenadering met multipele interventies.

De onderzoekers hadden als doel het ontwikkelen van aanbevelingen voor de optimale combinatie en de ideale volgorde van botulinetoxine (beter bekend als “botox”), filler op basis van hyaluronzuur en laserbehandeling bij personen van alle huidtypes.

Vijftien specialisten kwamen samen onder begeleiding van een gediplomeerd moderator. Consensus werd gedefinieerd als goedkeuring van 75 tot 94% van alle deelnemers. Overeenstemming van 95% of meer werd gezien als sterke consensus.

Op basis van sterke consensus hebben de experts de volgende aanbevelingen gedaan:

  1. Een optimale esthetische behandeling van het gelaat begint met een grondige beoordeling van de patiënt en een behandelplan op maat.
  2. Wanneer opeenvolgende behandelingen 1 tot 2 weken na elkaar worden gepland, kunnen de bijwerkingen van de eerste behandeling afzakken en kunnen de resultaten worden beoordeeld.
  3. Voor behandelingen op dezelfde dag kunnen botuline toxine en fillers samen worden uitgevoerd in willekeurige volgorde.
  4. De specialisten adviseren eerst laserbehandeling te verrichten vóór het toepassen van injectables.

Combinatiebehandeling in een specifieke volgorde leidt dus tot een betere werkzaamheid én veiligheid bij de aanpak van gezichtsveroudering.

Fotos: Meest optimale volgorde 1e Laser, 2e Botox en 3e Filler 
Eventueel mogen een botox- en een fillerbehandeling tegelijkertijd plaatsvinden
(Klik op de foto om uit te vergroten)

laserbotoxfiller

 

Werkwijze dr David Njoo
Ook bij dr Njoo staat uw veiligheid bovenaan ! Alle injectables en laserapparaten zijn beproefd op hun werkzaamheid en veiligheid bij een groot aantal personen over de hele wereld. Tijdens het intake gesprek zal dr Njoo samen met u een individueel behandelplan maken. Een goede voorbereiding op een esthetische behandeling leidt immers tot betere resultaten.

Bron
Carruthers J, Burgess C, Day D, Fabi SG, Goldie K, Kerscher M, Nikolis A, Pavicic T, Rho NK, Rzany B, Sattler G, Sattler S, Seo K, Werschler WP, Carruthers A . Consensus Recommendations for Combined Aesthetic Interventions in the Face Using Botulinum Toxin, Fillers, and Energy-Based Devices. Dermatol Surg. 2016 May;42(5):586-97.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.