Injectable- en laser behandelingen in goede handen bij de dermatoloog

Gepost op 12 juni 2016

Injectable- en laser behandelingen in goede handen bij de dermatoloog

Resultaten Amerikaanse studie

 

De vraag naar minimaal invasieve cosmetische behandelingen zoals injectable en laser behandelingen zijn de laatste jaren flink toegenomen. Redenen hiervoor is de toegenomen vergrijzing ( we worden steeds ouder !) en de afgenomen vraag naar operatieve ingrepen zoals een face-lift.   Het is daarom interessant voor de klant om te weten bij welke medische specialismen zij het beste terecht kunnen voor deze behandelingen

Nog maar weinig studies illustreren de bijdragen van verschillende medische specialisaties bij het pionierswerk van vaak uitgevoerde non-invasieve en minimaal invasieve cosmetische en chirurgische ingrepen. Het onderzoeksdoel was het evalueren van de bijdragen die verschillende medische specialisaties hebben geleverd aan doorbraken op het gebied van de non-invasieve en minimaal invasieve cosmetische en chirurgische ingrepen. Kernwoorden uit de Medical Search Headings Database werden gebruikt bij het doorzoeken van de Thompson Reuters Web of Science Database. De 25 meest geciteerde studies werden gesorteerd op geleide van het citation number. De specialisatie van de auteur werd achterhaald en scores werden toegewezen op basis van het aantal keren dat een studie werd aangehaald. Dermatologie werd erkend als dé specialisatie met de grootste bijdrage aan botuline toxine behandelingen voor rimpels, behandeling met injecteerbare fillers, laserbehandelingen, chemische peelings en non-invasieve body contour-behandelingen. Neurologie werd aangewezen als vooroplopende specialisatie op het gebied van botuline toxine behandelingen voor hyperhidrose en vaatchirurgie als koploper op het gebied van sclerotherapie. Plastische chirurgie werd onderkend als specialisatie die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd op het gebied van haartransplantatie en liposuctie.

De onderzoekers stelden vast dat dermatologie als specialisatie voorop loopt bij de meerderheid van de non-invasieve en minimaal invasieve cosmetische ingrepen. Andere specialisaties hebben ook belangrijke literatuur bijgedragen op dat gebied.

Dr David Njoo voert hier een behandeling uit met de CO2 laser

 

Commentaar dr David Njoo
Ook in Nederland bent u in goede handen bij de dermatoloog ! Naast dermatologen houden zich in ons land ook vele “cosmetische artsen” bezig met deze cosmetische behandelingen. Cosmetische artsen zijn geen medische specialisten maar basisartsen die aanvullend zijn opgeleid om cosmetische huidbehandelingen uit te voeren. Ook bij goed opgeleide en gecertificeerde cosmetische artsen kunt u rekenen op goede en veilige behandelingen. Recentelijk is de afdeling Dermatologie van het Erasmus Universiteit in Rotterdam begonnen met de opleiding cosmetische dermatologie. Uw veiligheid staat dus voorop ! 

Meer weten over injectable en laserbehandelingen ?
Maak hier een afspraak met dr David Njoo

 

Bron
Bangash HK, Eisen DB, Armstrong AW, Nelson AA, Jalian HR, Alam M, Avram MM, Ibrahimi OA. Who are the Pioneers? A Critical Analysis of Innovation and Expertise in Cutaneous Noninvasive and Minimally Invasive Cosmetic and Surgical Procedures. Dermatol Surg. 2016 Mar;42(3):335-51.

 

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.