Hyaluronzuur filler is effectief tegen nasolabiale plooien

Gepost op 7 mei 2017

Hyaluronzuur filler is effectief tegen nasolabiale plooien

Aanhoudende resultaten gedurende 12 maanden

Nasolabiale plooien zijn de plooien die ontstaan tussen de neusvleugels naar de mondhoek. Ze staan ook bekend als de neuslippenplooien. Ze vormen een van de grootste ergernissen van vele vrouwen naarmate ze ouder worden. Hyaluronzuurfillers worden gebruikt om deze plooien te corrigeren. Er zijn echter nog maar weinig goede studies hierover verricht.

In deze studie werden de effectiviteit en veiligheid van VYC-17.5L filler (bevattende 17.5 mg/mL hyaluronzuur, 0.3% lidocaïne, merknaam Juvederm® van de firma Allergan) gedurende 12 maanden geëvalueerd bij de behandeling van matige/ernstige nasolabiale plooien (NLPs).

De onderzoekers wierven proefpersonen van 18 jaar en ouder met matige/ernstige NLPs (n = 70). Het geïnjecteerde volume was gericht op het bereiken van de optimale correctie. Indien nodig werd na 2 weken een “touch-up” behandeling gegeven. Tijdens een “touch-up” behandeling wordt extra volume toegediend. Het primaire eindpunt was de verandering in ernst van de NLP gedurende 12 maanden beoordeeld door middel van een betrouwbare scoringssysteem. Secundaire eindpunten waren door de onderzoekers en proefpersonen beoordeelde tevredenheid en veiligheid. Bijwerkingen die ernstiger waren of langer duurden dan normaal gesproken, werden bijgehouden.

Effectief en veilig
65 proefpersonen rondden het onderzoek in zijn geheel af. Het gemiddelde volume dat werd geïnjecteerd was 3,0 ± 1,0 mL voor beide NLPs samen. Een significante verbetering van de ernst van de NLP, beoordeeld door de onderzoekers, hield 12 maanden stand. Gedurende de studie rapporteerden onderzoekers en proefpersonen een hoge tevredenheid over VYC-17.5L. Twee onverwachte bijwerkingen werden gemeld: (1) roodheid, zwelling en verminderd gevoel (trok na 4 dagen helemaal weg) en (2) zwelling (trok na 48 uur weg). Geen van de bijwerkingen was ernstig of levensbedreigend.

Conclusie
Gedurende 1 jaar is VYC-17.5L effectief gebleken en werd het goed verdragen bij de behandeling van matige tot ernstige nasolabiale plooien

Foto’s voor en na

 

Maak nu een afspraak !
Dr David Njoo maakt alleen gebruik van producten die bewezen effectief zijn en veilig zijn. Daarom maakt hij ook onder andere gebruik van de producten van Juvederm. Ergert u zich ook aan de nasolabiale plooien? Wacht niet langer en maak gauw een afspraak !

 

Bron
Sattler G, Philipp-Dormston WG, Van Den Elzen H, Van Der Walt C, Nathan M, Kolodziejczyk J, Kerson G, Dhillon B. A Prospective, Open-Label, Observational, Postmarket Study Evaluating VYC-17.5L for the Correction of Moderate to Severe Nasolabial Folds Over 12 Months. Dermatol Surg. 2017 Feb;43(2):238-245

 

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.