Fillers ook geschikt voor de gekleurde huid

Gepost op 12 januari 2020

Fillers ook geschikt voor de gekleurde huid

Even effectief en veilig

Bij de meeste studies naar de werkzaamheid en veiligheid van behandeling met hyaluronzuur fillers in de lippen of rondom de mond zijn personen met een gekleurde huid ondervertegenwoordigd. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat fillers net zo werkzaam en veilig zijn bij personen met een gekleurd huidtype (Fitzpatrick huidtype IV, V of VI: getint, Aziatisch en negroïde) als bij personen met lichte huidtypes (Fitzpatrick huidtype I, II en III).

Er deden 72 personen mee aan het onderzoek, met een gemiddelde leeftijd van 49.5 jaar. De overgrote meerderheid (96%) van de deelnemers was vrouw. De behandeling met fillers vond plaats in de lippen of in de plooien rondom de mond.
Bij 85% van de personen die behandeld werden met lipfillers was er goed resultaat de zien. Dit gold voor respectievelijk 91% en 46% van de personen die behandeld werden met fillers voor lijnen en plooien rondom de mond. De meest voorkomende bijwerkingen waren zwelling van de injectieplaats (19.4%) en blauwe plekken (12.5%).

Concluderend is de behandeling met hyaluronzuur fillers effectief en veilig is bij personen met een gekleurde huid.

 

Bron

Taylor SC, Downie JB, Shamban A, et al. Lip and Perioral Enhancement With Hyaluronic Acid Dermal Fillers in Individuals With Skin of Color. Dermatol Surg. 2019 Jul;45(7):959-967. doi: 10.1097/DSS.0000000000001842.

 

Met dank aan

Annelie Musters, co-assistent

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.