Donkere littekens verminderen met de picosecondelaser

Gepost op 18 augustus 2019

Donkere littekens verminderen met de picosecondelaser

Snel, effectief en veilig

Littekens kunnen donkerder zijn dan de rest van de huid, dit is afhankelijk van de mate van pigmentatie. Gehyperpigmenteerde littekens zijn vaak meer zichtbaar dan littekens die minder gepigmenteerd zijn. In een recent onderzoek is aangetoond dat deze donkere littekens met behulp van de 1064-nm Nd:YAG picoseconde laser lichter gemaakt kunnen worden.

Voorbeelden van donkere littekens zijn bijvoorbeeld die kunnen ontstaan na diverse huidaandoeningen zoals acne en eczeem. Ook verdikte littekens kunnen nog heel lang donker blijven. Zie foto’s:

 

 

 

 

 

 

In het onderzoek werden 16 patiënten met een gehyperpigmenteerd litteken 3 tot 8 keer behandeld met de 1,064-nm Nd:YAG picoseconde laser, met intervallen variërend van 3 tot 6 weken. Twee onafhankelijke dermatologen beoordeelden de littekens van de patiënten na de behandeling, om zo de respons te kunnen evalueren. Daarnaast werd ook de hoeveelheid melanine (het pigment dat de littekens donkerder kleurt) in het litteken voor en na de laserbehandelingen gemeten.

De patiënten vonden de behandeling goed tot zeer goed te verdragen en waren gemiddeld tot zeer tevreden met het resultaat. Ook de onafhankelijke dermatologen zagen een aanzienlijke verbetering. Daarnaast werd gezien dat de hoeveelheid melanine sterk afnam in alle patiënten na de laserbehandelingen.

Concluderend blijkt de picoseconde laser effectief in het lichter maken van gehyperpigmenteerde littekens.

Afspraak maken?

Heeft u ontsierende donkere littekens en wilt u deze laten weghalen met onze picoseconde laser (Picoway®) ? Klik dan op deze link en maak een afspraak! Tot gauw!

 

Bron

Koren A, Niv R, Cohen S, Artzi O. A 1064-nm Neodymium-doped Yttrium Aluminum Garnet Picosecond Laser for the Treatment of Hyperpigmented Scars. Dermatol Surg. 2019 May;45(5):725-729. doi: 10.1097/DSS.0000000000001917.

Met dank aan

Annelie Musters, co-assistent

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.