Botox werkt goed tegen kraaienpootjes

Gepost op 17 oktober 2016

Botox werkt goed tegen kraaienpootjes

Aanhoudend klinisch effect voor 4 maanden

Een onderzoek uit Amerika heeft onlangs aangetoond dat injecties met botulinetoxine A (beter bekend als Botox behandeling) zeer effectief is bij de behandeling van kraaienpootjes. Het effect hield 4 maanden aan.

Al langer is bekend dat botox de eerste keus behandeling is tegen rimpels in het bovenste deel van het gelaat. Maar nog nooit eerder zijn de resultaten gepubliceerd van een grote populatie aan proefpersonen. In een onderzoek waarbij meerdere centra zijn betrokken werden maar liefst 1362 klanten bestudeerd. Hiervan kregen 833 personen injecties met botuline toxine A in het kraaienpootjes gebied.

Wat zijn kraaienpootjes ?
Kraaienpootjes (afgekort KP) zijn de rimpels en lijnen aan de zijkanten van de ogen die vooral zichtbaar zijn als de persoon gaat lachen. Deze lijnen worden dynamische KP genoemd. Bij het vorderen van de leeftijd zijn de kraaienpootjes ook in rust zichtbaar, deze worden de statische KP genoemd. Hoe meer kraaienpootjes er zichtbaar zijn hoe ouder de persoon wordt ingeschat. Om deze reden laten mensen zich hieraan behandelen.

Aanhoudend effect voor 4 maanden
De resultaten lieten zien dat botuline toxine injecties effectief waren voor het verminderen van KP. Het effect hield aan voor gemiddeld 120 dagen ( 4 maanden) voor de dynamische KP. Dit effect werd gementen bij een maximale glimlach. De duur van respons voor de statische KP was 7 tot 14 dagen langer. Er werden hoge scores genoteerd op de klant-tevredenheid vragenlijsten.

Voor en na fotos na de Botoxbehandeling

Botox KP rechts Kaya VoorBotox KP rechts Kaya Na

 

Afspraak maken ?
Stoort u zich erg aan die kraaienpootjes naast uw ogen ?  Maak dan een afspraak bij dr David Njoo via deze link.

 

Bron
Baumann L, Dayan S, Connolly S, Silverberg N, Lei X, Drinkwater A, Gallagher CJ Duration of Clinical Efficacy of OnabotulinumtoxinA in Crow’s Feet Lines: Results from Two Multicenter, Randomized, Controlled Trials. Dermatol Surg. 2016 May;42(5):598-607.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.