Botox ook werkzaam tegen blozen

Gepost op 30 mei 2021

Botox ook werkzaam tegen blozen

Minder rood na een paar prikjes

 

Al langer is bekend dat injecties met botuline toxine A eiwit niet alleen werkzaam is tegen rimpels maar ook tegen hudaandoeningen in het gezicht zoals acne en rosacea. In de literatuur verschijnen er steeds meer studies die de positieve effecten rapporteren van injecties met botulinetoxine bij blozen en een rood gezicht.

Hoe werkt botox tegen bloezen?
Het botuline toxine eiwit remt de zenuw aansturing van bloedvaatjes in het gezicht. Hierdoor kunnen de bloedvaatjes niet of minder goed verwijden. Het resultaat is een minder rood gezicht.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
De arts tekent een rasterpatroon in het gezicht, bijv. de wangen waardoor vierkantjes ontstaan van ongeveer 1 cm x 1 cm. In elk vierkantje wordt een kleine hoeveelheid botox ingespoten. In totaal kunnen er 30 tot 40 injecties nodig zijn per persoon.

Zijn de injecties pijnlijk?
De injecties kunnen best gevoelig zijn, maar in het algemeen wel goed te doorstaan. Indien nodig kan de huid tijdens de behandeling worden gekoeld met een luchtkoeler.

Is er garantie op effect?
Nee helaas werkt de behandeling niet bij iedereen even goed. Maar het is zeker het proberen waard, als je al alle andere middelen hebt geprobeerd. Een groot voordeel van botox injecties is dat je geen tabletten hoeft te slikken met alle mogelijke bijwerkingen vandien.

Hoelang houdt het effect aan?
Het effect houdt tussen de 3 en 9 maanden aan

Wat zijn de kosten?
De behandeling kost per keer € 200,- en wordt niet door uw verzekeraar vergoed

 

Bron

Luque A, Rojas AP, Ortiz-Florez A, Perez-Bernal Botulinum Toxin: An Effective Treatment for Flushing and Persistent Erythema in Rosacea.J.J Clin Aesthet Dermatol. 2021 Mar;14(3):42-45.

Kim MJ, Kim JH, Cheon HI et al. Assessment of Skin Physiology Change and Safety After Intradermal Injections With Botulinum Toxin: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled, Split-Face Pilot Study in Rosacea Patients With Facial Erythema. Dermatol Surg.  2019 Sep;45(9):1155-1162

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.