Bewezen: Picolasers beter dan nanolasers

Gepost op 22 april 2018

Bewezen: Picolasers beter dan nanolasers

Picoway, the only way!

 

“Picolasers zijn beter én sneller in het verwijderen van alle soorten tattoos dan de oudere nanolasers”.  Een Franse studie heeft onlangs keiharde bewijs geleverd dat de nieuwe generatie picolasers (waaronder de PicoWay laser) superieur zijn.

In deze studie wilden de onderzoekers weten of de nieuwe generatie picolasers effectiever en veiliger zijn dan de oudere nanolasers.  Het woord pico verwijst naar de snelheid van de pulsduur van de laserstralen in de huid, in dit geval 10-12 seconden. Nanolasers zijn langzamer, per puls duurt hierbij de inwerktijd in de huid zo’n 10-9  seconden.  Van nanolasers weten we dat ze niet in staat zijn om tattoos volledig te doen verdwijnen waarbij er soms vele behandelingen nodig zijn ( tot wel 20 keer!) . Voorbeelden van nanolasers zijn de Q-switched ruby, alexandrite of Nd:YAG lasers. Voorbeelden van picolasers zijn de Picosure® laser en de nog snellere PicoWay® laser.

 

Lees hier meer over tattoos verwijderen met de PicoWay laser

 

In totaal werden er 49 personen en evenzovele tattoos behandeld. De meerderheid had een professionele tattoo (85.7%), 8.2% had een permanente make-up en 6.1% een amateur tattoo. De tattoos werden verdeeld in twee gelijke helften. Na onwillekeurige loting werd de ene helft met een picoseconde laser behandeld en de andere helft met een nanolaser. De resultaten werden beoordeeld aan de hand van gestandaardiseerde foto’s door 2 artsen die niet betrokken waren in de behandelingen en die niet van te voren wisten welke type lasers er gebruikt werden. Het eindpunt van de studie is verbleking van de tattoo van meer dan 75%.

 

Na 3 behandelingen met de PicoWay laser

 

 

 

 

 

 

 

 

Picolaser effectiever dan nanolaser

De resultaten waren als volgt. De meerderheid van de tattoos was zwart of blauw en slechts 10.2% van de tattoos was veelkleurig. Bij 33% van de met de picolaser behandelde tattoos werd meer dan 75% verbleking bereikt. Met de nanolaser werd dit resultaat slechts bereikt bij 14% van de gevallen. Dit verschil was significant. Bij de zwarte of blauwe tattoos werd een verbleking van meer dan 75% bereikt bij 34% van de gevallen met de picolaser en slechts bij 9% met de nanolaser. Bij de veelkleurige tattoos werd in 20% van de gevallen meer dan 75% verbetering bereikt met de picolaser. Over het algemeen vonden de personen de behandeling met de picolaser minder pijnlijk dan de behandeling met de nanolaser.

De onderzoekers hebben met deze studie aangetoond dat de picolasers effectiever en veiliger zijn ten opzichte van nanolasers in de laserbehandeling van zowel professionele als amateuristische tattoos.

 

Ervaar het zelf!

Wilt u van uw tattoo af?

Voor een behandeling met de supersnelle PicoWay laser kunt u hier een afspraak maken.

 

Bron

Lorgeou A, Perrillat Y, Gral N, Lagrange S, Lacour JP, Passeron T. Comparison of two picosecond lasers to a nanosecond laser for treating tattoos: a prospective randomized study on 49 patients.J Eur Acad Dermatol Venereol.  2018 Feb;32(2):265-270. doi: 10.1111/jdv.14492. Epub 2017 Aug 21.

 

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.