“Asian laserprotocol” tegen acne littekens

Gepost op 6 januari 2019

“Asian laserprotocol” tegen acne littekens

Ook effectief en veilig bij de gekleurde huid

 

Acne littekens, erfenis van de puberteit

Bijna iedere puber krijgt te maken met acne. De een zal er meer last van hebben dan de andere. De kunst is echter om puberaal acne te overleven zonder de vorming van ontsierende littekens.  Studies hebben aangetoond dat de kans op acne littekens groter is wanneer het acne ernstiger is, de ontstekingen heftiger zijn of langer aanhouden of wanneer er te laat gestart is met een passende behandeling. Geschat wordt dat 40 tot 95% van de mensen met acne later acne littekens krijgt en dat 1/3 hiervan actief behandeling voor zoekt.

Acne littekens bij de gekleurde huid

Mensen met een gekleurde huid hebben echter naast de acne littekens nog een tweede groot probleem.  Zij blijken ook meer kans te hebben op verdonkering van de littekens. De ontstekingen bij acne stimuleren namelijk het pigmentsysteem tot meer pigmentaanmaak met als gevolg het ontstaan van bruine of zelfs zwarte verkleuringen in de huid. Mensen met donkere acne littekens geven soms aan dat ze meer last hebben van de verkleuringen dan van de acne littekens zelf.

 

Foto’s Acne littekens en donkere verkleuringen

 

 

 

 

 

 

 

PicoWay laser, ook veilig voor de donkere huid

Met de nieuwe ultrasnelle picoseconde (10-12seconden) de PicoWay laser is behandeling van acne littekens ook voor getinte huidtypen een stuk veiliger geworden. Door de kracht van de hoge snelheidspulsen wordt het afwijkend bindweefsel bij acne littekens als het ware vergruisd in plaats van verhit. Dit noemen we mechanische littekenbehandeling. De oudere nanolasers maken gebruik van warmteschade waardoor er meer kans bestaat op huidverbranding en daardoor bijwerkingen zoals verdonkering van de huid. Bij de picoseconde laser ontstaat er dus veel minder warmteontwikkeling. Hierdoor geneest de huid veel sneller met veel minder kans op pigmentverkleuringen na de behandelingen. Bij de betere picolasers (zoals de PicoWay laser) is er ook een zogenaamde non-ablatieve module in het apparaat ingebouwd. De opperhuid blijft hierbij intact. De laserstralen gaan dwars door de opperhuid heen en behandelen alleen dat deel van de huid dat afwijkend is, namelijk het bindweefsel. Door deze unieke eigenschap verloopt het herstel na een behandeling sneller en is de kans op bijwerkingen minder.

The Asian protocol

Dr David Njoo maakt bij de behandeling van acne littekens gebruik van “the Asian protocol”. Hierbij worden zowel de littekens als de donkere verkleuringen in de huid behandeld.

1.PicoWay laser, multi-stages approach

De huid wordt behandeld met de PicoWay laser in meerdere passages:
Bij de eerste passage vindt een full face behandeling plaats met als doel het afremmen van extra stimulatie van het pigment systeem.
Bij de tweede passage worden ook pleksgewijs de meest donkere littekens extra behandeld
Bij de derde passage gaan de laserpulsen meer de diepte in met als doel het losser maken van het littekenweefsel en het remodelleren van de collagene vezels. Ook bij deze passage vindt er een full face behandeling plaats.

Prijs: vanaf eur 250,- per keer (afhankelijk van de uitgebreidheid van de littekens)

2. Overdag zonbescherming met minerale UV-filters

Dr Njoo raadt het gebruik van de Nexultra Dermaheal spf 50+ aan. Dit middel bevat zowel minerale filters als anti-oxidanten en is in staat om alle vier lichtsoorten, ultraviolette A en B, infrarode straling en zichtbaar licht te blokkeren. Hierdoor wordt de pigmentaanmaak zo volledig mogelijk afgeremd. Zonnebrandmiddelen met chemische filters zijn dus niet afdoende om donkere littekens te bestrijden! 

Prijs : eur 65,-  Tube 50 ml.

3. Optioneel:Isotretinoine capsules

In gevallen waarbij de acne nog niet geheel uitgeblust is, is het mogelijk om een zogenaamde “low-dose” isotretinoine behandeling te krijgen. Isotretinoine is momenteel het meest effectieve middel bij ernstige vormen van acne, maar blijkt ook zeer werkzaam te zijn tegen mildere vormen van acne. De dosis wordt hierbij aangepast, naar een wekelijkse of maandelijks dosering. Tijdens het consult zal dr Njoo u daar meer over vertellen. De behandeling met isotretinoine wordt gewoon door uw verzekeraar vergoed.

Lees hier meer over isotretinoine

 

Video: Picoway laser tegen acne littekens bij de donkere huid

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze nieuwe aanpak van acne littekens? Maak dan hier een afspraak voor een persoonlijk behandelplan.

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.