Scleroseren

Wat houdt scleroseren in?

Met scleroseren worden bezemrijsvaatjes en kleine spatadertjes door middel van een klevende vloeistof “drooggelegd”. Dit vloeistof wordt met kleine injectiespuitjes in de adertjes ingespoten. Na inspuiting reageren de binnenwanden van de verwijde aderen door samen te trekken en aan elkaar te kleven. De aderen worden door het lichaam vanzelf opgeruimd. Bij inspuiting van dit geneesmiddel is het eerste resultaat vrijwel direct zichtbaar. Scleroseren is een beproefde behandeling zonder operatie en zonder narcose. Een behandelsessie duurt slechts 15 minuten.

Wat is het effect van scleroseren?

Deze speciale behandelmethode leidt in 85% van de gevallen tot zichtbare en voelbare verbetering. Uw spataders worden eerst iets harder door de ontstekingsreactie. Na een paar weken voelt de huid ter plaatse steeds zachter aan. Op de plek waar de spatader zat ontstaat in het begin een bruinige verkleuring die langzaam in de loop der tijd zal verminderen.

Is de behandeling pijnlijk?

U voelt slechts een kort prikje, het inspuiten op zich is niet pijnlijk

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Omdat spataders steeds weer opnieuw elders kunnen ontstaan zijn er vaak herhaalde behandelingen nodig om ook deze nieuwe spataders aan te pakken. Gemiddeld zijn er jaarlijks 1 tot 2 behandelingen nodig om het resultaat goed te houden

Wordt de behandeling vergoed?

De behandeling van kleine spataderen worden al jaren niet meer vergoed door uw verzekeraar.

Klik hier voor algemene informatie over spataders

 

 

Grotere spatader (4 mm) in de knieholte met scleroseren helemaal verdwenen. Geen restverschijnselen.

Ontsierende blauwe adertjes  (2-3mm) aan de kuit verdwenen na scleroseren

Folder downloaden