Spataders

Wie droomt er niet van mooie benen?

Mooie gladde benen zijn voor iedere vrouw een droom. Maar de realiteit is vaak anders: langs dijbeen en onderbeen lopen fijne blauwrode adertjes die de benen behoorlijk ontsieren. Dit zijn de zogenaamde ‘bezemrijsvaatjes’. Veel vrouwen hebben last van die vaatjes en ervaren dit als zeer storend. Spataderen zijn bovendien niet geheel onschuldig. Als ze niet worden behandeld kunnen ze serieuze medische problemen opleveren zoals ontstekingen, trombose, wondjes en zelfs een open been.

Wat is de behandeling voor kleine spatadertjes?

Kleinere blauwe en rode spatadertjes aan de benen kunnen met twee verschillende behandelmethodes worden aangepakt. Met scleroseren wordt met behulp van een dunne naald een vloeistof in de adertjes gespoten waarna de adertjes worden dichtgemaakt. Laser is vooral geschikt om de allerkleinste rode en blauwe adertjes aan de benen te behandelen.

Lees hier meer over scleroseren

Lees hier meer over de Ellipse spataderlaser

Neem de uitslag van het duplex onderzoek mee!

Dr David Njoo behandelt alleen spataderen indien uw aderen reeds onderzocht is door middel van een zogenaamde “veneuze duplex onderzoek”. Dit is een echo onderzoek waarmee het adersysteem van uw beide benen wordt onderzocht op anatomie en functie. De uitslag van dit duplex onderzoek dient u tijdens het eerste intake gesprek altijd mee te nemen. Aan de hand van deze uitslag kan dr Njoo beoordelen of uw spatadertjes geschikt zijn voor behandeling met scleroseren. De uitslag van dit onderzoek mag niet ouder zijn dan 1 jaar.

 

spataders1spataders2