Verslechterde levenskwaliteit door acnelittekens, rosacea en verouderde huid, maar…

Gepost op 24 september 2017

Verslechterde levenskwaliteit door acnelittekens, rosacea en verouderde huid, maar…

Hoge mate van tevredenheid na laserbehandelingen

Er komen steeds meer mensen met rosacea, acnelitteken en klachten van huidveroudering bij de dermatoloog. Artsen uit Australie hebben onderzocht in hoeverre deze aandoeningen de levenskwaliteit beïnvloeden. Ook hebben ze gekeken naar de mate van tevredenheid na laserbehandelingen.

In totaal werden 147 patienten in de studie meegenomen. Het ging hier om patiënten die laserbehandeling ondergingen voor littekens bij acne, rosacea en huidveroudering door (zon)licht. De studie duurde een jaar en werd verricht met de Skin & Cancer Foundation Australia. De beoordeling werd gedaan door twee dermatologen aan de hand van gevalideerde vragenlijsten en fotomateriaal.

Negatieve invloed

Uit deze studie kwam naar voren dat alle aandoeningen een negatieve invloed hadden op de kwaliteit van leven. Patiënten met rosacea hadden het meeste last van de symptomen van de ziekte, littekenvorming bij acne had de meeste impact op zelfvertrouwen en maatschappelijk functioneren, en patiënten met huidveroudering door (zon)licht werden het minst door de aandoening beïnvloed. Een opvallende bevinding was dat er een discrepantie was in de beoordeling van de ernst van de aandoening tussen de artsen en de patiënten.  Met andere woorden, artsen onderschatten vaak de negatieve invloed op de levenskwaliteit.

Foto: Acne littekens kunnen al vanaf de leeftijd van 18 jaar met de CO2 laser worden behandeld!

 

Hoge mate van patiënttevredenheid

De meeste patiënten waren erg tevreden over de laserbehandelingen die ze ondergaan hadden. De hoge mate van tevredenheid betrof niet alleen de resultaten maar ook het verloop en de nazorg van de laserbehandelingen.

Maak een afspraak!

Loop dus niet te lang meer rond met rosacea , acne littekens of symptomen van een verouderde huid. Bij dr David Njoo kunt u terecht voor een behandeling met diverse geavanceerde lasers zoals de Ellipse laser tegen verwijde vaatjes en de gefractioneerde CO2 laser tegen acne littekens en verouderde huid

Klik hier om een afspraak te maken

 

Bron

Thomas CL Kim B, Lam J et al.  Objective severity does not capture the impact of rosacea, acne scarring and photoaging in patients seeking laser therapy.  J Eur Acad Dermatol Venereol. 2017 Feb;31(2):361-366

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.