Cosmetische dermatologie in de lift

Gepost op 9 juli 2017

Cosmetische dermatologie in de lift

Oprichtingssymposium NVCD een feit

 

Op zaterdag 8 juli 2017 vond het eerste symposium plaats ter ere van de oprichting van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Dermatologie (NVCD) in Bussum.  De NVCD wil graag een platform zijn voor Nederlandse dermatologen die behandelingen uitvoeren die niet (meer) vallen onder de verzekeringsvoorwaarden van de ziektekostenverzekeraar. Hieronder vallen niet alleen cosmetische behandelingen (zoals injectables en laserbehandelingen) maar ook behandelingen van allerlei goedaardige aandoeningen zoals moedervlekken en andere goedaardige huidgezwelletjes. Om dit doel te bereiken zal de NVCD onder andere symposia en workshops houden voor haar leden, publicaties uitgeven, een kenniscentrum opbouwen en de contacten onderhouden met betreffende regelgevingen en controlerende overheidsinstanties. Op deze wijze hoopt de NVCD de belangen te behartigen en de kwaliteit te bewaken van deze specifieke tak van de dermatologie. Inmiddels telt de jonge club al meer dan 30 leden.

 

Het bestuur bestaat uit dermatologen die zich al jaren met de cosmetische dermatologie bezighouden en hiermee al veel ervaring hebben opgebouwd, te weten: dr Peter Velthuis, dr Elian Brenninkmeijer, dr Jonathan Kadouch, dr David Njoo en dr Francis Wu (zie foto van links naar rechts). Alle bestuursleden zijn tevens lid van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV). Het secretariaat van de NVCD wordt beheerd door mevrouw Dorine Verschoof.

Zo’n 30 belangstellenden hadden deelgenomen aan dit eendaagse symposium waarbij in de eerste helft diverse onderwerpen werden besproken zoals botulinetoxine, fillers en energy based devices zoals lasers en IPL. In de tweede helft werden live demonstraties met injectable behandelingen gehouden met speciaal voor dit symposium geselecteerde modellen. Het symposium werd afgesloten met een zeker voor de jonge dermatoloog inspirerende sessie over “tips en tricks” voor het opzetten van een cosmetische praktijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgaande van de vele positieve reacties en van het luide applaus aan het einde van de dag kan de NVCD terugkijken op een succesvolle en bevredigende dag!

Het  eerste symposium is een feit. Het smaakt naar meer!

Dermatologen én dermatologen in opleiding die lid willen worden van de NVCD kunnen zich inschrijven via de website nvcdermatologie.nl

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.