PMU verwijderen

Wat is PMU?

Met PMU (permanente make-up) worden pigmenten in de lederhuid ingebracht met een speciale naald of pen. PMU wordt ingebracht op plaatsen waar je delen van het gezicht wil accentueren of verfraaien. Populaire gebieden waar PMU wordt geplaatst zijn de wenkbrauwen, de eyeliners, de lipliners, lippen en rouge. Ook kunnen sommige littekens en beperkte delen van vitiligo met PMU worden behandeld worden. Voorts kan een tepelhof na een borstamputatie nagemaakt worden met deze techniek.

Spijt van je PMU? Picoway biedt de oplossing!

Als je spijt hebt van je PMU, omdat het niet naar je smaak is of dat je er een ander voor in de plaats wilt hebben, dan kun je deze door ons laten weghalen met de Picoway laser.

Hoe werkt de PicoWay laser?

De PicoWay laser is momenteel de allersnelste pigmentlaser die beschikbaar is. Deze laser geeft ultrasnelle laserpulsen af in de huid (10-12 sec) . Hierdoor wordt het tattoo pigment verpulverd met zo weinig mogelijke weefselschade.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen is vooraf nooit exact te bepalen. Meestal moet je rekenen tussen de 2 en 4 behandelingen. Hoe ouder de PMU, hoe minder inkt er is gebruikt en hoe oppervlakkiger het inkt is gezet hoe minder behandelingen er nodig zijn.

Hoe vaak kan ik worden behandeld?

In de regel zitten er telkens 6-8 weken tussen de behandelingen in. Deze rustperiode is nodig om de huid goed te laten genezen

Is de behandeling pijnlijk?

Ondanks de ultrasnelle pulsduur van de PicoWay kan de behandeling voor velen pijnlijk zijn. De huid kan van tevoren worden verdoofd met een crème of met plaatselijke injecties. Tijdens de behandelingen wordt de huid nog eens extra gekoeld met een koelbuis.

Hoe worden de ogen beschermd?

Wanneer PMU op de randen van de oogleden wordt behandeld wordt de oogbol afgedekt met een gesteriliseerd metalen oogdop. Vooraf wordt de oogbol verdoofd met speciale oogdruppels. Je voelt hier gelukkig niet veel van.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Direct na de behandeling wordt de behandelde tattoo huid wat wit. Later zal de huid rood of roodbruin verkleuren. Enige zwelling is ook altijd mogelijk. Heel zelden treedt er blaarvorming op.

Hoeveel kost de behandeling?

De kosten zijn afhankelijk van de locatie en de grootte en varieert tussen de eur 150,- en eur 350,- per keer

 

Bekijk hier de video over PMU verwijderen

 


CO2 laser tegen rhinophyma

Wat is rhinophyma?

Rhinophyma is een abnormale vervorming van de neus als gevolg van de chronische vaataandoening rosacea. We zien verdikkingen, bulten en soms ook nog verstopte talgklieren aan de neus. Soms is de vervorming zo ernstig dat de neusgaten bijna dichtgedrukt worden. De kans op het krijgen van rhinophyma is groter wanneer de onderliggende aandoening rosacea ernstiger en langduriger verloopt en/of wanneer deze niet goed wordt behandeld.

Rhinophyma behandelen

Rhinophyma kan door middel van de CO2 laser worden behandeld. Op een gecontroleerde wijze worden het overtollige weefsel van de neus laag voor laag verdampt. De neus kan hiermee weer in zijn oorspronkelijke vorm worden teruggebracht.

Plaatselijke verdoving

Zonder verdoving kan de laserbehandeling gevoelig zijn.  Ongeveer 1 uur voor de behandeling wordt de neus volledig ingesmeerd met een verdovende crème. Tijdens de behandeling zult u geen scherpe pijn meer voelen, wel mogelijk wat warmtegevoel van de laserstralen.

Hoe ziet de huid na de behandeling uit?

De CO2 laserbehandeling is een “droge”behandeling, d.w.z. de behandelde plekken zullen niet gaan bloeden. U ziet direct na de behandeling een oppervlakkige korst ontstaan. Dr Njoo zal u een wondgenezende zalf voorschrijven die u dagelijks kan aanbrengen. Daardoor zal de huid sneller genezen.

Hoeveel kost de behandeling?

De prijs per behandeling is eur 250,- . Er zijn afhankelijk van de ernst en uitgebreid 2 tot 4 behandelingen nodig met 2 maanden tussenpoos.

Lees hier voor algemene informatie over de CO2 laser

 


PicoWay laser tegen acne littekens

Welke acne littekens kunnen met de PicoWay laser behandeld worden?

Alleen oppervlakkige en matig ernstige acne littekens komen voor behandeling met de PicoWay laser in aanmerking. Diepere en uitgebreidere acne littekens kunnen het beste met de gefractioneerde CO2 laser worden behandeld.

CO2 laser tegen acne littekens

Hoe werkt de PicoWay laser?

Deze ultrakorte picoseconde laser (10-12 sec) is in staat om het littekenweefsel in het bindweefsel zo snel te verpulveren dat er zo weinig mogelijk weefselschade ontstaat in de huid.  De opperhuid blijft intact. Door de ontstane schokgolf wordt het afwijkend bindweefsel als het ware vergruisd. Deze techniek noemen we mechanische littekenbehandeling.  De oudere lasers maken meer gebruik van thermische littekenbehandeling waardoor er meer kans bestaat op huidverbranding. Bij de Picoway ontstaat dus veel minder warmteontwikkeling in de huid. Hierdoor zal de behandelde huid sneller genezen en de acne littekens sneller verminderen. Door deze unieke eigenschap is de PicoWay ook bijzonder veilig voor mensen met een donker huidtype.  De kans dat door de behandeling de huid donkerder wordt is hiermee tot het minimum beperkt. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn tussen de 4 tot 6 behandelingen nodig om acne littekens te doen verminderen. Er zitten telkens zo’n 6 weken tussen de behandelingen in.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. Mensen voelen wat lichte tikjes op de huid.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Er worden doorgaans 2 tot 3 passages uitgevoerd over de aangedane huiddelen. Na de derde passage wordt de huid wat rood en kan het wat warm aanvoelen. Deze roodheid verdwijnt zonder korst- of schilfer vorming weer vanzelf binnen 48 uur. Over het algemeen ontstaan er geen blaren.

Hoe lang duurt de behandeling?

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de aandoening duurt de laserbehandeling tussen de 10 en 30 minuten.

Gaan de acne littekens helemaal weg?

Acne littekens gaan over het algemeen niet helemaal weg maar zullen wel een stuk afvlakken en minder diep worden. De huid zal ook een stuk gladder aanvoelen en een betere structuur vertonen.

Hoeveel kost de behandeling?

Afhankelijk van de uitgebreidheid ligt de prijs tussen de EUR 150,- en EUR 500,- per behandeling.

 

Bekijk de video over de laserbehandeling

 

Bekijk de video over de technologie achter de PicoWay Resolve


PicoWay laser tegen pigmentvlekken

Welke pigmentvlekken kunnen met de PicoWay laser worden behandeld?

De volgende pigmentvlekken kunnen met behulp van de PicoWay laser worden behandeld

-Sproeten
-Cafe au lait macula
-Naevus van Hori
-Naevus van Ito
-Naevus van Ota
-Naevus van Becker
-Naevus Spilus 

Hoe werkt de PicoWay laser?

De PicoWay laser verpulvert het overtollig pigment door middel van akoestische energiestralen. Dankzij de ultrasnelle pulsduur (10-12 sec) is de laser in staat om het overtollig pigment zo snel te verpulveren dat er zo weinig mogelijk weefselschade ontstaat in de huid.  Hierdoor kan de huid snel herstellen met zo min mogelijk bijverschijnselen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Over het algemeen zijn er 2-8 behandelingen nodig om deze groep pigmentvlekken te doen verminderen of verdwijnen.  Er zitten ongeveer 6 weken tussen de behandelingen in.

Is de behandeling pijnlijk?

Ondanks de ultrasnelle pulsduur van de PicoWay kan de behandeling voor velen gevoelig zijn. De huid kan van tevoren eventueel worden verdoofd met een crème of met plaatselijke injecties.

Hoe lang duurt de behandeling?

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de aandoening duurt de laserbehandeling tussen de 10 en 30 minuten.

Wat zijn de kosten van de behandeling?

Hoe groter en uitgebreider de vlekken hoe hoger zijn de kosten. De prijs gaat vanaf EUR 150 per behandeling.


PicoWay laser tegen donkere kringen

Welke donkere kringen kunnen met de PicoWay laser worden behandeld?

Alleen de donkere kringen die veroorzaakt worden door overtollig pigment kunnen met dit type laser worden behandeld.

Wat zijn donkere kringen?

Er bestaan vele oorzaken voor donkere kringen onder de ogen. De meest voorkomende soort wordt veroorzaakt door een overmatig pigmentaanmaak. Dit kan erfelijk zijn of als gevolg van een chronische huidaandoening bijvoorbeeld eczeem of hooikoorts (door regelmatig wrijven van de ogen). Het gebruik van huidblekende crèmes in dit gebied kan bijwerkingen geven zoals irritatie van de ogen en de huid.  Vooral het dieper gelegen pigment en mensen met een donker huidtype vormen tegenwoordig de grootste probleemgevallen.

Hoe werkt Picoway laser tegen donkere kringen?

Met behulp van de PicoWay laser kunnen we effectief de pigmentatie in zowel de oppervlakkige als de diepere lagen bereiken en verpulveren. Dankzij een speciale instelling dringen de laserstralen door de huid zonder de opperhuid te beschadigen. Het resultaat is een lichtere huid en ook een huid met een betere huidstructuur.

Multilevel therapy

Om het effect te optimaliseren wordt de lasertherapie gecombineerd met de volgende behandelingen

1.  Het gebruik van een bleekserum. Dit bleekserum bevat een aantal unieke stoffen die het pigmentaanmaak enzymatisch af remmen. Het serum dient u iedere avond na het reinigen van het gezicht te gebruiken.

Prijs serum (30 ml) : € 180,- (vlarifying serum van Obagi Medical)

2. Dagelijks aanbrengen van een zonnebrandcrème op basis van een minerale filter. Door het dagelijks blokkeren van de huid tegen UV stralen wordt ook het pigmentaanmaak in de huid afgeremd

Prijs UV filter 100 g) : € 65,-

3. Tabletten tegen pigmentvorming

Uit vele studies is gebleken dat de volgende tabletten zinvol zijn tegen de aanmaak van pigment in de huid

  • tranexaminezuur 1 dd 500 mg (op recept)
  • vitamine C 1000 mg per dag
  • gluthatione  500 mg 2 x per dag
  • heliocare 360 capsules 240 mg per dag, met name tijdens zonnige dagen te gebruiken

Dr Njoo zal u tijdens het gesprek informeren hoe u aan deze tabletten kan komen.

Welke resultaten mag ik verwachten?

Er zijn tussen de 4 tot 6 behandelingen nodig om de kleur van de donkere kringen lichter te maken. Het is helaas niet mogelijk om de kleur precies hetzelfde te krijgen als de omgevende normale huid. De kringen worden dus lichter gemaakt maar gaan over het algemeen niet geheel weg. De behandelingen worden om de 4 tot 6 weken uitgevoerd.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is goed te verdragen vanwege koude luchtstroom dat tegelijkertijd wordt toegediend

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Er worden doorgaans 2 tot 3 passages uitgevoerd over de aangedane huiddelen. Na de derde passage wordt de huid wat rood en kan het wat warm aanvoelen. Deze roodheid verdwijnt zonder korst- of schilfer vorming weer vanzelf binnen 48 uur.

Wat is de prijs van de laserbehandeling?

Prijs beide ogen € 250,- per keer

Prijs proefplek ( 1 oog) € 100,-

Bekijk de video


PicoWay laser tegen ouderdomsvlekken

Wat zijn ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken ontstaan op plaatsen waar de huid frequent blootgesteld is aan zonnestralen, bijvoorbeeld het gezicht, de handruggen en de onderarmen. Ze zien eruit als ronde maar soms grillige bruine tot donkerbruine vlekken. Ze kunnen in omvang verschillen van enkele millimeters tot enkele centimeters. Veel mensen hebben er last van omdat de vlekken het uiterlijk ouder maken en/of omdat de vlekken soms midden in het gezicht zitten bijv. midden op de neus. 

Ouderdomsvlekken verwijderen

U hoeft niet langer meer te zitten met deze vlekken. Met behulp van de ultrasnelle PicoWay laser kunnen wij deze vlekken snel, effectief en veilig weghalen.

Verschijnselen in de huid vóór, direct na, 1 dag na en 6 weken na de behandeling van een ouderdomsvlek

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Over het algemeen zijn er 1 tot 2 behandelingen nodig om ouderdomsvlekken te doen verminderen of geheel te doen verdwijnen.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling kan wat gevoelig zijn maar is over het algemeen goed te verdragen

Hoeveel kost de behandeling?

Afhankelijk van de grootte en de uitgebreidheid van de vlekken kost de behandeling tussen de eur 150 en eur 500 per keer.

 

Bekijk hier de video’s

 

 


CO2 laser tegen ouderdomswratten

Wat zijn ouderdomswratten?

Ouderdomswratten zijn bruine, bruingele en soms zwarte wratachtige gezwelletjes met een ruwe oppervlak die overal op het lichaam kunnen voorkomen. Meestal heeft u er meer dan één, soms wel tientallen. Ze kunnen bij iedereen ontstaan. Zoals de naam al zegt komen deze wratjes voor als u ouder wordt. Ouderdomswratten zijn volkomen onschuldig, er zal nooit een huidkanker uit ontstaan. Ze kunnen echter we klachten geven zoals jeuk en soms pijn en soms kunnen ze kapotgaan en bloeden. Ook kunnen ze het uiterlijk erg verstoren.

Lees hier meer over ouderdomswratten

Ouderdomswratten weghalen

Ouderdomswratten kunnen door middel van de CO2 laser worden verwijderd. Deze laser zorgt voor een gecontroleerde verdamping van de wrat, waardoor je laag voor laag de wrat kan verwijderen. Het resultaat is weer een gladde normaal uitziende huid.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is te vergelijken met een prikje in de huid. Kleinere wratjes hoeven doorgaans niet verdoofd te worden. Grotere wratten moeten vóór de behandeling verdoofd worden met een plaatselijke injectie.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

De CO2 laser behandeling is een “droge” behandeling, d.w.z. er is geen sprake van nabloeding o.i.d. Na de behandeling ontstaat er ter plaatse van de wrat een oppervlakkig korstje. Op indicatie zal dr Njoo u een wondgenezende zalf voorschrijven die u dagelijks kan aanbrengen. Daardoor zal de huid sneller genezen

Hoeveel kost de behandeling?

De prijzen gaan vanaf eur 150,- en is afhankelijk van de grootte en de uitgebreidheid van de wratten.

 

Bekijk hier de video

 

Meer informatie?

Lees hier voor algemene informatie over de CO2 laser


Tattoo verwijderen

Spijt van je tattoo/tatoeage? Laat PicoWay het weghalen!

De voordelen van de PicoWay laser vinden we ook zeker terug in de behandeling van tattoo of tatoeages. Onderzoek heeft aangetoond dat bijna een derde van alle mensen met een tatoeage spijt hebben dat ze deze ooit hadden laten zetten. Met de oudere nanolasers is gebleken dat we de huid niet compleet vrij kunnen maken van restpigmenten, zelfs niet na 10 tot 15 behandelingen. Er blijft dan een soort donkerblauwe/grijzige verkleuring achter in de behandelde huiddelen. Dankzij de ultrasnelle pulsen is de PicoWay laser nu wel in staat om de tatoeage bijna geheel te verwijderen. Bovendien zijn er minder behandelingen nodig om de tattoo naar tevredenheid weg te halen.

Hoe werkt de PicoWay laser?

Deze ultrakorte picoseconde laser (10-12 sec) is in staat het tattoo inkt zo snel te verpulveren dat er zo weinig mogelijk weefselschade ontstaat in de huid. Door de ontstane schokgolf worden de tattoo inkten als het ware vergruisd. Deze techniek noemen we mechanische pigmentverpulvering.  De oudere lasers maken meer gebruik van thermische pigmentverpulvering waardoor er meer kans bestaat op huidverbranding. Bij de Picoway ontstaat dus veel minder warmteontwikkeling in de huid. Hierdoor zal de behandelde huid sneller genezen en de tattoo sneller verdwijnen. Het duurt vervolgens enkele weken voordat de vernietigde tattoo inkt in de huid wordt afgevoerd door het lichaam.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Ten opzichte van de oudere nano lasers zoals Q-switched ruby, alexandrite of Nd:YAG lasers zijn er minder behandelingen nodig om de tattoo naar tevredenheid weg te halen. Het aantal benodigde behandelingen is vooraf nooit exact te bepalen maar wordt geschat aan de hand van een aantal eigenschappen van de tattoo:

1.Amateur of professioneel

Bij amateur tattoos zijn er minder behandelingen nodig dan bij professionele tattoos.

2.De leeftijd van de tattoo

Oudere tattoo verdwijnen sneller dan jongere of versere tattoos

3.De kleur(en) van de tattoo

Hoe minder kleuren er verwerkt zijn, hoe sneller de tattoo zal verdwijnen. De kleur zwart zal over het algemeen het snelst verdwijnen.

4.De plaats op het lichaam van de tattoo

Hoe hoger de tattoo zich op het lichaam bevindt hoe sneller de tattoo verbleekt. Dit komt omdat het vernietigd inktpigment in hogere delen van het lichaam (bijv. hoofd en nek) sneller via lymfebanen kan worden afgevoerd. Tattoos  aan de benen (met name op rondom de enkel) verdwijnen het langzaamst.

5.Huidtype

Hoe lichter je huidtype, hoe sneller de tattoo verdwijnt

6.Hoeveelheid gebruikte inkt

Hoe minder inkt is gebruikt, hoe sneller de tattoo zal verdwijnen

7.Littekenvorming ontstaan na zetten van de tattoo

Sommige mensen krijgen al na het zetten van de tattoo een wat verdikt litteken. Verdikte littekens kunnen ervoor zorgen dat er meer behandelingen nodig zijn om de tattoo te doen verdwijnen. Ook heb je meer kans dat door de laserbehandeling er meer littekens zullen ontstaan.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat er tussen de 2 tot 10 behandelingen of meer nodig kunnen zijn.

Hoe vaak kan ik worden behandeld?

In de regel zitten er telkens 6 weken tussen de behandelingen in. Deze rustperiode is nodig om de huid goed te laten genezen

Is de behandeling pijnlijk?

Ondanks de ultrasnelle pulsduur van de PicoWay kan de behandeling voor velen pijnlijk zijn. De huid kan van tevoren worden verdoofd met een crème of met plaatselijke injecties.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Direct na de behandeling wordt de behandelde huid wat wit. Later zal de huid rood of roodbruin verkleuren. Enige zwelling is ook altijd mogelijk. Heel zelden treedt er enige blaarvorming op.

Kunnen er littekens ontstaan na de behandeling?

Hoewel de PicoWay laser gebruik maakt van de nieuwste technologieën kunnen er soms toch bijwerkingen ontstaan

1.Pigmentverkleuringen. De huid kan te licht worden (hypopigmentatie) of juist te donker (hyperpigmentatie). Ondanks dat de tattoo verbleekt is, kunnen er toch kleurverschillen blijven bestaan met de omgevende huid

2.Minimale littekenvorming. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen zoals het aanbrengen van wond genezende zalfjes en zonnebrandmiddelen kunnen er toch minimale littekenvorming ontstaan

De  verwachting is wel dat alle bovengenoemde bijwerkingen in de loop der tijd spontaan zullen verminderen

Hoeveel kost de behandeling?

De prijs wordt bepaald door de oppervlakte van de tattoo gemeten in vierkante centimeters. Hieronder de prijzen per behandeling.

< 25 cm2: € 150,-

25-35 cm2: € 175,-

35-45 cm2: € 200,-

45-60 cm2: € 250,-

> 60 cm2: € 300,-

 

Bekijk hier de video’s over tatoeages verwijderen

 

 


PicoWay laser tegen melasma

Wat is melasma?

Melasma komt veel voor, zowel bij lichte als bij donkere huidtypen. De huidaandoening kan het uiterlijk echt aantasten. Het gezicht wordt hierbij letterlijk bedekt met grillige ontsierende donkere verkleuringen, als een soort masker.  Melasma ontstaat door een combinatie van aanleg, zonlicht, en hormoonverstoring. Het komt het meest voor bij vrouwen wanneer zij in de vruchtbare leeftijd zijn. De huidverkleuringen kunnen ook ontstaan tijdens de zwangerschap, vandaar ook de meer bekende term “zwangerschapsmasker” . Maar niet alleen vrouwen kunnen melasma krijgen. Ook mannen die in het verleden hun huid overmatig hebben blootgesteld aan zonlicht, kunnen het krijgen. Het heeft een chronisch karakter; eens opgelopen blijft de patiënt er gevoelig voor, vooral in de zonnige periodes van het jaar. Melasma kan plotseling verschijnen en geleidelijk uitbreiden, maar het kan in sommige gevallen ook weer vanzelf verdwijnen. Van tevoren is niet exact in te schatten hoe de pigmentcellen in de huid zich in de loop van de tijd gaan gedragen. Onder de microscoop kunnen we zien dat bij melasma de pigmentophopingen zich niet alleen boven in de opperhuid bevinden maar ook in de meer diepere lagen van de lederhuid. Ook zien we in de huid vaak tekenen van zonneschade. De melasmahuid heeft veel te lijden gehad van zonnestralen.

Melasma behandelen

De behandeling van melasma (zwangerschapsmasker) vormt al jaren een uitdaging voor vele soorten behandelaars in ons veld. Vooral het dieper gelegen pigment en mensen met een donker huidtype vormen tegenwoordig de grootste probleemgevallen. Lokale behandelingen, zoals diverse bleekcrèmes en allerlei soorten dure peelings, blijken voor de meeste patiënten weggegooid geld.  Dankzij de bijzondere eigenschappen van de PicoWay laser kunnen we nu effectief de pigmentatie in zowel de oppervlakkige als de diepere lagen bereiken en verpulveren. Het resultaat is een lichtere huid en ook een huid met een betere huidstructuur. Want deze laser verjongt ook!

Asian protocol

Dr. Njoo hanteert de zogenoemde ‘Asian protocol’ tijdens de behandelingen, dat wil zeggen meerdere behandelingen met een aangepaste dosis lichtenergie. Verder  bezit de PicoWay een extra module (zogenaamde Resolve module) waarmee pigmenten zonder onnodige warmteontwikkeling en ontstekingsreacties kunnen worden verwijderd. Dit wordt het foto-akoestisch effect genoemd. De PicoWay is daardoor op dit moment de veiligste laser voor mensen met een getinte huid. Aziatische, hindoestaanse en zelfs negroide huidtypen kunnen met deze laser worden behandeld met minimale risico’s op verkleuringen en littekenvorming.

Multilevel approach

Wanneer het melasma al jaren bestaat én wanneer reeds diverse plaatselijke behandelingen tevergeefs zijn uitgeprobeerd ligt het overmatig pigment waarschijnlijk op verschillende niveaus van de huid. Zowel oppervlakkig, waar de zogenaamde “pigmentfabriek” zit, en onderin in de diepere lagen. Dr David Njoo biedt daarom de “multi-level approach” aan om melasma (en donkere kringen) te bestrijden. De PicoWay laser wordt hierbij ingezet in combinatie met een bleekserum bestaande uit pigmentremmers en antioxidanten (Universkin ®) plus een speciaal pigmentremmend zonnebrandmiddel spf 50+ (Nexultra Dermaheal®) . Het bleekserum wordt vers voor u bereid tijdens het consult en is houdbaar tot maximaal 12 weken.  Als extra optie kan dr Njoo u ook tabletten voorschrijven die de pigmentaanmaak van binnenuit afremmen. Deze tabletten worden vergoed door uw verzekeraar. Momenteel is dr Njoo in Nederland de enige die deze unieke combinatie aanbiedt, een combinatie die zich reeds in Azië heeft bewezen.

Lees hier het artikel over “the mutilevel approach”

Hoeveel kost de behandeling?

Er zijn meerdere laserbehandelingen nodig om het gewenste effect te verkrijgen én te behouden. De prijzen zijn afhankelijk van de uitgebreidheid van de plekken van eur 150 tot maximaal eur 500 (full face) per behandeling. De behandelingen worden om de 6 weken uitgevoerd.

Is de behandeling pijnlijk?

Dankzij de PicoWay Resolve module is de behandeling nagenoeg pijnloos! Na de behandeling ontstaat er enige roodheid die binnen 24 uur weer verdwijnt. Hierdoor is de behandeling zeer goed te verdragen en is er geen lokale verdoving vooraf nodig. Bekijk ook onderstaande video.

 

Bekijk hier de video’s over melasma

 

Video: Hoe werkt PicoWay Resolve behandeling?


CO2 laser tegen verdikte littekens

Wat is een abnormaal verdikt litteken?

Een abnormaal litteken is een litteken die verdikt is, rood en soms jeukt of pijn doet. Een dergelijk verdikt litteken kan ontstaan na een huidbeschadiging (bijv. verwonding) , na een operatieve ingreep (bijv.excisie) of na een huidaandoening (bijv. huidinfectie).

Kunnen littekens met de CO2 laser worden behandeld?

Wanneer medicinale behandelingen niet werkzaam zijn kan behandeling met de CO2 laser oplossing bieden. Hiermee kan het litteken afgevlakt worden en het aspect van de huid worden verbeterd. Het litteken zal daardoor minder opvallen. Afhankelijk van de ernst van het litteken zijn er 2-6 behandelingen nodig. Soms wordt de laser behandeling gecombineerd met lokale injecties met corticosteroïden.

Wat zijn de kosten voor CO2 laser tegen verdikte littekens?

Er zijn doorgaans 8-10 behandelingen nodig. De eerste behandeling kost altijd EUR 150,-. De daaropvolgende behandelingen kosten EUR 75- tot EUR 150,- per keer, afhankelijk van de grootte van het litteken.  Er zitten idealiter 4 tot 6 weken tussen iedere behandelsessie in.

Worden de kosten van de CO2 laser vergoed ?

De kosten van de laserbehandeling van littekens worden niet door uw ziektekostenverzekeraar gedekt.

Klik hier voor algemene informatie over lasers


CO2 laser tegen hangende oogleden

Ook last van hangende oogleden of wallen onder onder de ogen?

Hangende oogleden kunnen de persoon onterecht een vermoeide blik geven. “Heb je slecht geslapen ?” of ‘Wat zie je er moe uit” zijn dan de vaak gehoorde opmerkingen uit de omgeving. Hangende oogleden worden veroorzaakt door verslapping van de huid als gevolg van het verouderingsproces. Verslapte bovenste oogleden kunnen voelbaar zijn en soms het zicht belemmeren. Verslapte onderste oogleden geven wallen en donkere kringen. Veel mensen denken dat een operatieve ingreep (de zogenaamde “blefaroplastiek) de enige behandeling is tegen deze kwaal. Maar wist u dat ook de CO2 laser dit probleem kan verhelpen ?

Hoe werkt de CO2 laser tegen hangende oogleden?

Met de gefractioneerde CO2 laser is het mogelijk om de verslapte oogleden weer te verstrakken. Hiertoe wordt het bindweefsel van de oogleden selectief tot een bepaalde diepte verdampt waardoor de huid weer strak en glad aanvoelt . De behandeling geschiedt onder plaatselijke verdoving waardoor u (bijna) niets voelt. Voor uw veiligheid wordt er op uw oogbol een beschermend oogkapje geplaatst.

Kunnen zowel de bovenste als de onderste oogleden behandeld worden?

Ja, zowel de bovenste als de onderste oogleden kunnen verstrakt worden. Dit kan zelfs tijdens dezelfde sessie uitgevoerd worden

Hoeveel kost de behandeling?

De CO2 laserbehandeling kost EUR 350,- per keer. Doet u zowel de bovenste – als de onderste oogleden in  1 sessie, kost het EUR 450,-.  Er zijn tussen de 2 en 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De behandelingen worden om de 6-8 weken uitgevoerd en kan het gehele jaar door worden uitgevoerd, ook tijdens de zomermaanden.

Komen alle gevallen in aanmerking voor CO2 laser?

Niet iedere vorm van hangende oogleden komt voor CO2 laser behandeling in aanmerking. Is er sprake van teveel huidoverschot, dan zal dr. Njoo u adviseren om een operatieve ingreep te ondergaan bij een plastische chirurg.

Bekijk hier de video over oogleden verstrakken

 

Meer informatie?

Maak een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden met dr Njoo te bespreken.

Klik hier voor algemene informatie over lasers


CO2 laser tegen syringomen

Wat zijn syringomen?

Syringomen zijn veel voorkomende, goedaardige maar ontsierende ronde huidkleurige bultjes rondom de ogen. Ze ontstaan door een abnormale vergroting van zweetkliertjes in de huid. Veel patiënten schamen zich ervoor en dragen overdag vaak een zonnebril en/of bedekken deze bultjes  onder een dikke laag foundation. Syringomen zorgen ook dat de huid onder de ogen gaat verslappen. Hierdoor lijkt het net alsof mensen wallen hebben.

Waarom syringomen verwijderen met de CO2 laser?

Syringomen werden voorheen verwijderd door middel van coagulatie of met een operatieve ingreep. Deze behandelingen geven echter een grote kans op het ontstaan van littekens. Met de technische precisie van de CO2 laser is het mogelijk om bijna littekenloos van deze bultjes af te komen. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en is daardoor goed te verdragen. Na slechts enkele minuten bent u alweer klaar. In tegenstelling tot een operatieve behandeling komen er geen hechtingen aan te pas waardoor het resultaat gladder en mooier is.

Wat zijn de kosten voor CO2 laser tegen syringomen?

Er zijn doorgaans 4 tot 6 behandelingen nodig. De eerste behandeling kost kost afhankelijk van uitgebreidheid EUR 250,- of EUR 350,-. De daaropvolgende behandelingen kosten EUR 150,- tot EUR 200,- per keer. Er zitten idealiter  6 tot 8 weken tussen iedere behandeling in.

Worden de kosten van de CO2 laser vergoed ?

De kosten van de behandeling van syringomen worden tegenwoordig niet door uw ziektekostenverzekeraar gedekt.

Klik hier voor algemene informatie over lasers

 

Bekijk hier de video